SPF-ul a devenit unul dintre cele mai importante produse cosmetice de uz zilnic, deoarece este un element esențial pentru prevenirea arsurile solare, dar și a bolilor cauzate de acestea.
Utilizarea cremelor de protecție solară este una dintre principalele strategii de prevenire și tratare a bolilor de piele. Acțiunea sa de blocare a ultravioletelor (UV) previne îmbătrânirea pielii, arsurile solare și cancerul de piele.
Cu toate acestea, dacă faci aceste mici greșeli în momentul aplicării SPF-ului, eficacitatea produsului scade considerabil. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și cum să le eviți.
► Citește și: Siguranța solară pentru bebeluși și copii
Nu aplici cantitatea suficientă
Pentru a obține nivelul dorit de protecție solară, este esențial să aplici doza corectă, adică 2 mg per 2 cm de piele expusă. Dacă nu se aplică suficientă cremă, factorul de protecție solară (SPF) al produsului scade exponențial.
Omiți să folosești loțiune cu protecție solară pe anumite zone ale corpului
Unele zone ale corpului nu sunt de obicei luate în considerare la aplicarea protecției solare, printre care:
- Buze
- Pleoapele și sprâncenele
- Urechi
- Spatele gâtului
- Scalp
- Picioarele
- Axile.
Aplici cremă cu protecție solară în momentul expunerii la soare
Cremele de protecție solară trebuie aplicate pe corp și față cu cel puțin jumătate de oră înainte de expunerea la razele solare. Asta pentru ca este nevoie de timp pentru ca pielea să absoarbă produsul și, în acest fel, pielea rămâne expusă fără protecția necesara timp de câteva minute.
► Citește și: Potențialele toxine din cremele de protecție solară pentru copii. Cum să le eviți
În zilele înnorate nu folosești cremă de protecție solară
UVA are capacitatea de a trece prin nori, umbrele și sticlă. De asemenea, se reflectă în apă și nisip. Prin urmare, este important să-i aplici copilului protecție solară în fiecare zi, chiar și pe vreme înnorată.
► Citește și: 3 moduri de a-ți proteja copilul, împotriva soarelui
Folosești parfum înainte de expunerea la soare
Parfumul poate provoca anumite reacții alergice atunci când este combinat cu expunerea la soare. În plus, există riscul de a dezvolta pete. De aceea, cremele de protecție solară pentru copii nu conțin, de obicei, parfum pentru a reduce riscul de dermatită.