Când un copil se află în mijlocul unei crize de furie, poate fi greu să știi cum să-i faci față situației. Să-i acorzi copilului timp, când acesta are un tantrum, este o soluție bună, dar unii profesioniști spun că această practică poate face mai mult rău decât bine și, de fapt, creează o luptă pentru putere între tine și copilul tău.
Iată 6 modalități eficiente de a calma copilul cu tantrumuri:
Încurajează copilul să numere 10 obiecte din cameră
Dacă micuțul tău are o criză de furie, ignorarea și închiderea lui în camera nu îi va permite să-și exprime sentimentele. Ce poți face în schimb este să-ți încurajezi copilul să numere cu voce tare 10 obiecte din cameră. Această tehnică ajută copilul să se calmeze.
► Citește și: Disciplinarea copilului, în funcție de vârsta acestuia. Sfaturi utile de la medicii pediatri
Creează un colt de liniște
Creează un colț de liniște sau o zonă mică cu pături sau obiecte reconfortante în care copilul poate merge să ia o pauză sau să se calmeze. Poți sta lângă el sau îl poți lăsa singur, depinde cum preferă.
Practicarea respirației profunde
Ca adulți, știm cu toții că respirația profundă și lentă ne poate ajuta să ne calmăm. Aceeași tehnică îi poate ajuta și pe cei mici să se liniștească.
► Citește și: 10 moduri sănătoase de a-ți ajuta copilul să-și gestioneze furia
Folosirea unei sticle pentru a medita
Sticla pentru meditație este o idee bună, pentru că ajută copilul să fie responsabil de emoțiile mari pe care le simte. Umple o sticlă cu sclipici sau cu nisip și încurajează copilul să învârtă sticla, atunci când este furios.
► Citește și: Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor
Vorbește cu copilul despre emoțiile lui
Discută cu copilul atunci când este furios. Acest lucru îl ajută să înțeleagă pașii necesari pentru a se calma sau pentru a procesa sentimentele și emoțiile pe care le are. Oferă-i copilului sugestii despre cum să facă față situației.
Lasă-l să fie supărat
Uneori este bine să-ți lași copilul să fie supărat și să-și elibereze emoțiile. Fără a-i distrage copilului atenția de la emoție, îi poți redirecționa comportamentul astfel încât să-și exprime emoțiile într-un mod sănătos.
► Citește și: Ignorarea copilului nu ar trebui să fie o formă de disciplină. Află de ce