Uneori, copiii nu știu cum să-și stăpânească impulsurile și pot fura lucruri fără să-și dea seama de consecințele acțiunilor lor. Cu toate acestea, dacă acest lucru se întâmplă frecvent, copilul se poate obișnui cu furtul.
Dorința de a fura apare adesea dintr-un impuls, determinând copilul să se complacă în îndeplinirea nevoilor lor, chiar și prin mijloace imorale.
De ce fură copiii?
Este posibil ca dorința de a fura să nu apară întotdeauna din cauza lipsei de bani. Iată care ar putea fi motivele:
O fac fără să își dea seama
Copiii mici pot fura din nevinovăție. S-ar putea să nu știe că iau un lucru care aparține altcuiva.
Din lipsă de control
Uneori, un copil poate să nu aibă stăpânirea de sine pentru a rezista impulsului de a dobândi lucruri care îi plac. Acest lucru ar putea duce la furtul din magazine sau din casa unei persoane apropiate.
Presiunea colegilor
Presiunea colegilor ar putea fi de două tipuri. Primul tip îi determină pe copii să-și dorească cu disperare să obțină atenția colegilor și să ajungă chiar să fure pentru a fi acceptat de grup. Al doilea tip îi presează pe copii să fie implicați în activități precum furtul, deoarece furtul se practica în cercul lor de prieteni.
Răzbunare
Copiii nu sunt suficient de maturi pentru a înțelege limitele răzbunării și pot depăși limitele. De exemplu, dacă un prieten de-ai lui îi strică jucăria în mod neintenționat, copilul poate fura ceva valoros de la el în semn de răzbunare.
Lipsa banilor
Lipsa resurselor suficiente pentru a cumpăra un articol poate împinge copilul să fure. În astfel de circumstanțe, ajută copilul să înțeleagă că nu toată lumea își poate permite astfel de lucruri. De asemenea, învață-l că trebuie să muncească din greu pentru ceea ce își dorește.
Stres
O situație stresantă acasă sau la școală poate forța copilul să se comporte diferit. El poate fura obiecte pur și simplu pentru adrenalină. Indiferent de motiv, furtul trebuie tratat cu seriozitate, iar copilul trebuie să fie conștient de consecințe.