Sari la conținut

6 semne care indică faptul că micuțul tău are nevoie de probiotice

Probioticele sunt o alternativă excelentă pentru prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni intestinale, în special la copii. Ele sunt un aliat pentru menținerea funcțiilor organismului precum digestia și echilibrarea microbiotei intestinale.

Probioticele sunt definte ca fiind microorganisme vii, în principal bacterii și drojdii, care atunci când sunt ingerate în cantități adecvate, pot oferi beneficii pentru sănătate.

Cum știi dacă micuțul tău are nevoie de probiotice? Iată 6 semne:

Unele boli, cum ar fi cele care provin dintr-un dezechilibru intestinal, dau câteva semne identificabile care ar putea fi tratate cu probiotice.

Semne gatrointestinale

După cum sugerează grupul de lucru Korpela prin revista Nature Communications, antibioticele pot modifica echilibrul microbiotei intestinale, adică bacteriile, genele și metaboliții acestora. Acest lucru poate duce la probleme precum crampe abdominale, gaze, vărsături, balonare și chiar diaree constantă.

Organizația Healthy Children explică că aceste simptome pot fi ameliorate prin utilizarea de probiotice, în special Lactobacillus, Bifidobacterium și Saccharomyces.

► Citește și: 3 sfaturi pentru a avea grijă de microbiota copilului tău

Diaree virală acută

The Chilean Journal of Nutrition subliniază că diareea virală acută poate fi combătută prin utilizarea diferitelor tipuri de lactobacili, cum ar fi L. reuteri, L. acidofilus și L. bulgaricus. Aceștia sunt capabili să reducă severitatea și durata diareei.

Afecțiuni ale pielii: eczemă

O revizuire publicată în revista Pediatric Allergy and Immunology în 2020 a arătat că utilizarea probioticelor poate modifica compoziția florei intestinale a copiilor, în beneficiul unei reduceri a dermatitei atopice.

Combinația de tulpini mixte de probiotice cu prebiotice poate fi mai eficientă pentru prevenirea și tratamentul acestei boli de origine alergică la copiii cu vârsta de un an sau mai mult, conform unui studiu publicat in revista Pediatrics.

► Citește și: Probioticele la bebeluşi – Partea I. Când se pot administra şi care este rolul lor

Colici

Unele studii recente susțin că probioticele ajută la controlul colicilor la bebeluși (reducerea plânsului, regurgitarea și numărul de mișcări intestinale).

Constipație

Gestionarea constipației la copii se face prin utilizarea probioticelor. Un studiu publicat în The American Journal of Gastroenterology oferă dovezi ale eficacității superioare a probioticelor în îmbunătățirea constipației cronice la copii. S-a dovedit, de asemenea, că tratamentul cu probiotice este sigur.

Infecții respiratorii frecvente

O revizuire din revista The British Journal of Nutrition a raportat că probioticele precum tulpinile de Lactobacillus și Bifidobacterium pot reduce durata infecțiilor respiratorii acute la copii și adulți.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!