În privința mâncării, noi suntem niște norocoși: copilul mănâncă orice îi pui în farfurie din cele 4 feluri pe care le mănâncă. În rest, nu e unul mai vocal decât el să afirme că e dispus să încerce orice, mai ales când ne vede sau ne simte pe noi că începem să ne enervăm pe subiect. Zice că e mort de foame, că abia așteaptă, că ce bine miroase și apoi…
Mie personal mi se par fascinante două aspecte:
1. Că ei își închipuie că inventează roata sau apa caldă și că noi nu ne prindem de toate tertipurile lor. Adică fix cum făceam și noi când eram copii.
2. Că noi încă ne mai lăsăm păcăliți de aceste tertipuri, deși sunt vizibile din avion și nu prea funcționau nici măcar pe vremea noastră.
Dar, iată, din experiența mea de 7 ani, care sunt cele mai frecvente 8 tehnici ale copiilor de a NU mânca lucrurile care nu le plac:
1. Plimbatul mâncării cu furculița prin farfurie. Asta e grea de tot pentru părinți. Pentru că ignori și ignori și apoi încerci să ignori și la un moment dat știi că nu mai poți să ignori și începi să urli și copilul zice că nu îi place și îi dai ce vrea el să mănânce ca să termine odată cu neorocirea aia de plimbat.
2. Ciugulitul. Tehnica asta funcționează în familiile care au ca regulă că trebuie să încerci orice mâncare, nu trebuie neapărat s-o mănânci. Așa că ei gustă o cantitate situată între epsilon și 0.02 miligrame, zic că nu le place și te provoacă să le spui ceva, știind că tu nu le vei spune nimic, pentru că regula este că trebuie doar să încerce.
(...)
Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro