Daca ai pe cineva care tricoteaza sau daca ai timp, si te pricepi iata cateva modele de botosei pe care merita sa le faci, dar alege cu mare atentie si rabdare lana.
Culoarea si calitatea firului sunt esentiale. Alege o lana moale pentru ca micutul sa se simta bine in botoseii lui. Lucreaza lejer, pentru ca impletitura sa aiba volum si suplete. Foarte multe din modele se pot face si cu croseta. Mohairul este ideal. Este foarte buna si melana groasa, pentru ca este moale si placuta in contacti cu pielea.
Sfaturi pentru spalarea tricotajelor
Este de preferat sa speli tricotajele cu mana sau la programele pentru rufe delicate, in masina de spalat. Foloseste un detergent special, adecvat fibrelor netesute. Intoarce pe dos puloverele si rochiile de lana, iar fularele, caciulile si manusile, pune-le intr-o fata de perna sau intr-o sacosa de plasa. Poti stoarce la masina tricotajele, dar la o turatie mica (500-600 turatii pe minut), pentru ca apa iese usor din fibrele netesute. Foloseste apa calduta. Este foarte eficient sa lasi la inmuiat tricotajele, in apa calduta, cu putin detergent (foarte eficient samponul sau gelul de dus).
Daca le speli cu mana, clateste tricotajele cu apa calduta, nu cu apa rece pentru ca aceasta din urma rigidizeaza fibrele si strica forma pulovarului. Putin otet la clatire (in spalarea manuala sau la masina), improspateaza culorile si inmoaie fibrele. O alta solutie este sa adaugi, in apa de clatire, doar pentru tesaturile din 100% lana, o lingura, doua de glicerina, mult mai eficienta decat balsamurile traditionale.
►Citeste si 9 caciulite pentru bebelusi (Galerie foto)
Sursa: phildar.fr/
Citeste si:
9 caciulite pentru bebelusi (Galerie foto)
9 pulovere pentru copii (Galerie foto)
9 rochite pentru fetite mici (Galerie foto)
Paturici si jucarii tricotate pentru bebelusi (Galerie foto)