Sari la conținut

9 sfaturi despre siguranța copiilor în apă, de la o mamă expertă în investigarea înecurilor

Siguranța copiilor noștri este extrem de importantă, mai ales că micuților le place atât de mult să se bălăcească în piscine, în parcurile acvatice sau la mare. Noi, ca părinți, facem tot ce putem pentru a-i menține pe prichindei în siguranță.

Natalie Livingson, o mamă care investighează înecurile, și-a folosit cunoștințele de mamă și de investigator pentru a oferi părinților sfaturi practice despre siguranța copiilor lor, în apă.

Iată ce propune ea:

Stabilirea de reguli și educarea copiilor cu privire la pericolele din apă

Asigurarea faptului că cei mici înțeleg motivele pentru care există reguli, îi poate ajuta să aibă o frică sănătoasă de apă. Ajută-ți copilul să înțeleagă ce este înecul, cunoaște-i limitele, explică-i de ce ar trebui să facă pauze de la înot și de ce ne ținem respirația sub apă, precum și importanța vestelor de salvare.

Stabilirea măsurilor de siguranță

Înainte ca cel mic să se bălăcească în piscină sau în apa mării, este important să stabiliți împreună care sunt limitele și să-i prezinți copilului măsurile de siguranță. Cel mic trebuie să-ți ceară permisiunea înainte de a intra în apă, pentru ca tu să-l poți urmări cu atenție.

► Citește și: De ce sunt importante lectiile de inot

Setează-ți memento pentru a-ți verifica copilul

Nu poți să stai tot timpul cu ochii pe copil. Supravegherea este esențială, dar, în calitate de părinți, ne pot distrage adesea telefoanele sau alți oameni. Nu uita să-ți verifici copilul, chiar dacă altceva îți distrage atenția.

Nu lăsa alte persoane să-ți supravegheze copilul

Poți pune o presiune mare pe persoana pe care o rogi să-ți supravegheze copilul. Natalie îi îndeamnă pe copiii ei să poarte o vestă de salvare ori de câte ori înoată.

Oferă-i copilului o pauză

Copiii par să aibă energie nesfărșită și probabil ar putea înota pentru totdeauna. Luarea unei pauze după o anumită perioadă de timp este benefică pentru a te asigura că te odihnești de la supraveghere și îți poți reîmprospăta mintea. Lasă copilul să înoate 30 de minute, apoi toată lumea ar trebui să iasă din piscină și să ia o pauză.

Roagă copilul să poarte vestă de salvare

Utilizarea vestei de salvare poate menține copilul în siguranță pe tot parcursul timpului petrecut în apă. Asigură-te că vesta de salvare este în conformitate cu toate reglementările.

► Citește și: Cum sa ii protejezi pe copii de inec

Explică-i copilului care este importanța înălțimii lui în raport cu adâncimea apei

Învățarea copiilor să înțeleagă adâncimile bazinului în comparație cu propria înălțime îi poate ajuta să ia decizii mai bune cu privire la locul unde au voie să înoate și unde nu. De asemenea, pot fi conștienți de faptul că frații sau prietenii lor mai înalți pot înota în ape mai adânci.

Învață-l regula de 5 secunde

Dacă cineva este sub apă, roagă copilul să înceapă să numere până la 5. Dacă nu vede persoana ieșind din apă după 5 secunde, atunci ar trebui să-i spună unui adult.

Învață copilul să respecte spațiul personal al oamenilor din jur

Nu doar că este o regulă bună în educarea copilului, dar este și importantă pentru siguranța lui. Chiar și cei mai buni înotători se pot îneca dacă nu au loc suficient pentru a se menține la suprafața apei.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!