Copiii iubesc acadelele! Speculeaza aceasta mica pasiune si ofera-i acadele din suc de fructe. Iti trebuie o tavita pentru acadele si betisoare de lemn, fructe proaspete si imaginatie. Rezultatele sunt.... irezistibile si delicioase.
Poti combina fructele se sezon. Cele mai bune fructe sunt pepenele rosu si cel galben, caisele si piersicile, fructele de padure si sucul de citrice.
Iata ingredientele pentru o tavita si cum le prepari.
- 200 de grame de fructe (daca sunt mai putin zemoase, chiar 300 de grame)
- doua - trei lingurite de miere
- sucul de la o lamaie sau de la o portocala ori grapefruit
- ghimbir ras, coaja de portocala, esenta naturala de vanilie, frunze de menta, pe alese.
Amesteca mierea (poti pune mai multa sau mai putina in functe de dulceata naturala a fructelor), cu putina apa calduta. Pune in blender fructele, mierea, sucul de lamaie, ghibirul ras sau alte arome. Omogenizeaza bine. Daca este prea dens pune putina apa sau suc de mere.
Pune sucul in forme si congeleaza-le timp de o ora. Indeasa betisoare si congeleaza-le pana se intaresc complet.
Poti pune mai multe feluri de sucuri, in straturi. Nu se vor amesteca daca le vei pune pe rand, congeland perfect sucul, inainte de a-l adauga pe al doilea, sau al treilea.
Cand le servesti le poti tavali prin fulgi de nuca de cocos, de nuca sau alune, ori fulgi de ciocolata.