La aceasta varsta copilul tau va putea sa mearga destul de bine incat vei fi nevoita sa alergi putin dupa el prin parc si iti va fi dor de zilele de dinainte sa invete sa mearga.
Activ e cel mai bun cuvant pentru a descrie bebelusul in aceasta perioda. Ii va placea orice joc sau jucarie care implica activitate fizica: mingii, leagane, etc.Miscarile mainilor devin din ce in ce mai coordonate, va putea sa construiasca din cuburi structuri din ce in ce mai inalte si mai complexe si chiar sa schiteze un desen. Jocurile lui implica multe “experimente”, cum ar fi: “Ce se intampla daca dau drumul acestei mingii?” sau “Ce se intampla daca apas acest buton?” Este foarte curios fata de consecintele actiunilor sale si pentru ca memoria nu este suficient dezvoltata va repeta de foarte multe ori acelasi gest. La aceasta varsta bebelusilor le place foarte mult sa imite gesturile parintilor, asa ca incearca sa ii cumperi cat mai multe jucarii care copiaza obiecte pe care le folosesti tu.
Cuburi de construit mari: Aceste cuburi usoare de carton, sunt destul de mari pentru a construi cu ele un zid sau un turn. Dar satisfactia bebelusului vine de abia la sfarsit, cand ii va face mare placere sa darame ce a construit
Jucarii care se pot trage sau impinge: Jucariile grele, pe care le poate impinge (camionele de jucarie) ii vor oferi si un punct de sprijin atunci cand merge prin casa. Jucariile pe care le poate trage, sunt pentru un bebelus ceva mai mare, care poate merge mai bine si se poate uita in urma pe masura ce inainteaza. Jucariile de acest tip care scot sunete, ori au lumini care se aprind vor deveni preferatele bebelusului.
Sortarea si asezarea jucariilor: bebelusilor le place sa puna jucariile intr-o anumita ordine, sau intr-un loc preferat ori in cutia cu jucarii, dupa care le va amesteca sau le va rasturna pentru a o lua de la capat.
Cataratul: In magazinele specializate poti gasi seturi de jucarii cu ajutorul carora ii poti amenaja bebelusului o mica sala de gimnastica, unde se va putea catara, ascunde, sau se va putea da pe tobogan.
Mingiile: Orice minge care este usor de tinut in mana va fi o jucarie de succes. Evita mingiile care se pot deforma si pe care bebelusul le poate baga in gura. Aceasta este perioada in care iti poti invata copilul sa prinda mingea. Poate deveni chiar jocul vostru preferat.
Creioane colorate si hartie: Ora de desen poate incepe. Nu-i da bebelusului prea multe creioane deodata si fixeaza intr-un fel hartia de suprafata pe care o asezi, petru a evita ca bebelusul sa o traga pe masura ce deseneaza.
Masinute pe care bebelusul le poate “conduce”: Acest mijloc de locomotie ar putea deveni chiar mai placut decat mersul pe jos, iar atunci cand oboseste poti impinge tu masinuta.
Jucarii ce imita bucataria, sau o masa educativa: Aceste seturi ii dau bebelusului sansa de a imita ceea ce face mama in bucatarie. Interesul pentru aceste lucruri nu ii va scadea pentru cateva luni, pentru ca va face ca jocul sa devina din ce in ce mai complex.
Carti cu poze: Copilului tau ii vor placea cartile cu poze mari, colorate, reprezentand imagini ale unor obiecte familiare. In curand chiar va putea sa se mandreasca cu noua colectie de carti.