Sari la conținut

Activități de interior simple, dar creative, pentru copiii de 1-7 ani

Copiii au nevoie de activitate constantă pentru a-și consuma energia și pentru a se distra. Activitățile zilnice ajută la prevenirea plictiselii și a rutinei din viața de zi cu zi.

Nu ai nevoie de resurse care implică costuri mari pentru ca puiul tău să se distreze. Cu puțină imaginație, poți obține distracție garantată.

Activități de interior pentru copiii de 1-3 ani

Această perioadă poate fi o provocare, deoarece copiii încep să-și dezvolte abilitățile fizice și doresc să le folosească. La această vârstă, prichindeii sunt foarte activi, plini de curiozități si doresc să exploreze lumea din jurul lor.

► Citește și: PASIUNILE se nasc din experimente de viață, uneori și din VISARE. Lasă-ți copilul să viseze, joacă-te împreună cu el, dar cel mai important este să-l pui în fața realităților vieții, cât mai devreme

Chiar și atunci când încep să devină mai independenți, copiii tot nu știu cum să se relaționeze cu ceilalți copii. De aceea, preferă să se joace cu adulții.

Copiii învață să socializeze prin observare, astfel încât cele mai bune activități sunt:

Jocul cu marionete și costume

Colectează niște haine vechi sau costume și pune-le într-o cutie. Găsește o poveste care necesită ținute speciale, astfel încât toată lumea să poată fi un personaj.

De asemenea, marionetele sunt un instrument educațional excelent. Tot ce ai nevoie sunt niște accesorii vechi, pungi de hârtie și multă imaginație pentru a da viață personajelor.

► Citește și: Jocuri și activități pentru copii și părinți în autoizolare

Construirea obiectelor

Învață-l pe cel mic cum funcționează obiectele și diferențiază-le prin forma și dimensiunea lor. Poți folosi polistiren și spaghete pe care să le înfigi în materialul moale, pentru a crea diferite forme. În plus, aceasta este o activitate excelentă pentru a-ți ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile motorii fine.

Activități de interior pentru copiii de 4-6 ani

În etapa preșcolară, copiii au o mulțime de activități pentru a stimula învățarea. Poți crește sau micșora dificultatea pe baza abilităților individuale ale fiecărui copil. Personalitățile copiilor joacă, de asemenea, un rol important. În timp ce unora le place să fie statici, altora le place activitatea fizică.

Iată câteva idei de activități:

Jocuri de cărți

Ia o carte și cere-i copilului să facă același lucru. Cine strânge cele mai multe puncte, este câștigător. Acest tip de joc poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și atenției.

Vânătoarea de comori

Colectează mai multe obiecte mici și ascunde-le în diferite părți ale casei. Apoi, creează o hartă și o listă de verificare pentru fiecare lucru pe care îl găsește cel mic. După ce ai pregătit totul, dă-i copilului tău instrucțiunile. Îl poți ajuta spunându-i: „apă” (departe) sau „foc” (foarte aproape) pe tot parcursul jocului.

► Citește și: Idei inspirate din Montessori: Ce ne jucăm cu copiii în casă?

Activități de interior pentru copiii de 6-7 ani

Începând cu vârsta de 6 ani, jocurile devin o consolidare a tot ceea ce copilul învață la școală. Prin urmare, îl ajută pe cel mic să-și dezvolte personalitatea, să își construiască independența și să-și îmbunătățească stima de sine. Câteva activități pe care le puteți face cu copiii la această vârstă:

Meșteșuguri

Începe un proiect pe termen scurt sau lung cu copilul și arată-i activitățile în care își poate folosi mâinile pentru a crea și pentru a se exprima.

Jocuri de societate

Această vârstă este numai bună pentru a începe să jucați împreună jocuri de societate, deoarece copilul poate înțelege și poate respecta regulile. Folosind imaginația, poți crea o după-amiază distractivă în familie, în care toată lumea are de câștigat.

► Citește și: 10 activități ca altădată, care să îți țină copilul ocupat și departe de ecrane

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!