Copiii învață totul prin joc: de la abilitățile motorii la abilitățile cognitive și social-emoționale. Jocul îi menține în permanență activi pe cei mici pentru a-și descoperi și modela propria lume.
Este important să cunoști importanța jocului în copilărie și să îl promovezi. Având în vedere acest lucru, piscinele cu bile sunt o opțiune distractivă, plină de beneficii. Iată 4 dintre ele:
Dezvoltă abilitățile motorii și fizice ale copilului
Jocul în piscinele cu bile este o activitate prin care micuțul sare, aruncă cu bile sau pur și simplu se scufundă în ele. Toate acestea implică o coordonare musculară, care îi permite să își cunoască corpul și limitele, să mențină echilibrul și să interacționeze cu mediul. În plus, promovează dezvoltarea încrederii și siguranței de sine.
În același timp, piscinele cu bile sunt un element util pentru a lucra la coordonarea mână-ochi, reflexe și gestionarea spațiului. Prin deplasarea în direcții diferite, copiii învață să recunoască conceptele de dimensiune, distanță și orientare.
Stimulează creativitatea și imaginația
Copiii își creează propriile jocuri cu bilele din plastic, cum ar fi o competiție pentru a căuta bile de o anumită culoare. Prin urmare, în piscinele cu bile, copiii își dezvoltă imaginația, își creează propria lume pentru joacă și împărtășesc diferite scenarii cu alți copii.
Joaca în piscinele cu bile îi permite copilului să-și exprime emoțiile
Piscinele cu bile le permit copiilor să-și consume energia și tensiunea și să se distreze. Ca toate jucăriile, bilele din plastic sau burete contribuie la producerea de endorfine - hormonii fericirii, care favorizează bunăstarea micuților. În cele din urmă, această activitate le permite copiilor să-și câștige stimă de sine, precum și motivația.
Promovează joaca în comun
Unul dintre marile avantaje ale piscinelor cu bile este că acestea activitatea distrează atât copiii mici, cât și copiii mai mari, ba chiar și adulții. Prin urmare, jocul cu bilele de plastic încurajează și participarea adulților, astfel că îmbunătățește calitatea momentelor împărtășite în familie.