Sari la conținut

Ajută-ți copilul să-și găsească pasiunea prin activități extrașcolare

Rutina nu se instalează doar în rândul adulților; ea este o problemă cu care se confruntă și cei tineri. Statutul de elev vine la pachet cu responsabilități, iar un program care conține exclusiv teme și examene va deveni obositor în scurt timp. Totuși, copilul tău poate scăpa de monotonie prin activități extracurriculare! Participând la cursuri de interes pentru ei, cei mici descoperă și, ulterior, își îmbunătățesc anumite aptitudini.

În continuare, iată 6 idei de activități extrașcolare distractive și educative:

1. Muzică

Pe lângă sentimentele pe care cântecele preferate le trezesc în oameni, cercetătorii în neuroștiință au sesizat și alte procese interesante petrecute în creier pe parcursul unei audiții. Mai multe părți ale creierului au fost active pentru a descompune și analiza elemente precum ritmul și linia melodică a pieselor.

Aceste fenomene au fost duse la un alt nivel în mintea muzicienilor. A cânta la un instrument presupune implicarea unei multitudini de zone din creier în același timp, în special a părților responsabile pentru văz, auz și mișcare. 

2. Sport de echipă

Nu este un secret faptul că sportul este important pentru sănătate, mai ales în perioada copilăriei pentru că ajută la întărirea oaselor. Totuși, practicarea unui sport încă de la o vârstă fragedă este benefică, de asemenea, pentru construirea caracterului.

Lucrând în echipă, cei mici învață să aibă încredere și să colaboreze cu ceilalți jucători astfel încât să ofere și să accepte ajutor. În plus, sportivii sunt definiți de perseverență întrucât antrenamentele, victoriile și înfrângerile demonstrează cât de important este să exersezi constant.

3. Desen

În cazul în care copilul tău a decorat pereții casei cu desene, cumpără-i acuarele sau un penar echipat de pe librariajunior.ro și trimite-l la un curs de artă. Timpul „pierdut” într-un mediu artistic nu este niciodată irosit! Pe lângă faptul că își va dezvolta simțul estetic, cel mic va învăța să se concentreze mai bine. În medie, un copil de 7 ani poate fi atent între 16 si 24 de minute. Procesul creativ va îmbunătăți, în mod cert, acest număr pentru că a desena presupune atenție la detalii.

4. Club de lectură

Copilăria e o perioadă plină de energie, așadar, cine are chef să stea cuminte și să citească ore în șir? Cei care sunt înscriși într-un club de carte! Întâlnirile acestor cercuri literare reprezintă oportunitatea ideală pentru elevi de a-și împărtăși ideile cu alți cititori de vârsta lor. Participanții deprind, cu ajutorul jocurilor și discuțiilor, iubirea pentru cărți și un vocabular avansat.

5. Teatru

A face sau a nu face teatru? Aceasta este întrebarea...

Nu e loc de dubii când vine vorba de a juca pe scenă. Pe lângă roluri, copiii care iau lecții de actorie învață să fie empatici, să-și controleze emoțiile și să lucreze în echipă. E de menționat faptul că teatrul nu înseamnă doar piese lungi și complicate. Improvizația este, de altfel, o cale prin care actorul interpretează personaje inventate chiar de el, motiv pentru care creativitatea și curiozitatea sunt permanent stimulate.

6. Dezbateri

Mulți cred că dezbaterile sunt doar pentru cei curajoși, însă această activitate reușește să-i facă pe participanți să își exprime ideile într-un mod constructiv – un skill important pentru toată lumea, nu doar pentru cei dezinvolți. Elevii timizi se remarcă în echipele lor întrucât știu să asculte și să sesizeze erorile adversarilor.

Sună clopoțelul! Gata școala! E timpul ca cei mici să se distreze în mod educativ! Chiar dacă toate variantele de activități extracurriculare sună promițător, amintește-ți că, în final, cea mai bună alegere este domeniul pe care copilul tău îl îndrăgește.

Sursă foto: pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!