Sari la conținut

Alocațiile copiilor vor fi plătite mai devreme în septembrie, înainte de începerea școlii

Într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Agenția Națională pentru Plăti și Inspecție Socială (ANPIS) informează că alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi plătite înainte de începerea scolii. La nivel național, sunt înregistrați 3,48 milioane de beneficiari de alocație de stat pentru copii.

 "Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale efectuează plățile în avans, față de data fixată, plata în conturile bancare a beneficiilor de asistență socială pentru următoarele beneficii: alocație de stat pentru copii, indemnizație de creștere a copilului, stimulent de inserție pentru creșterea copilului, indemnizația de acomodare și sprijin adopție", precizează reprezentanții ANPIS.

Anunțul a fost preluat ulterior și de pagina de Facebook a Ministerului Muncii. Din păcate, însă, nu a fost menționată dată exactă la care vor fi făcute plățile.

Potrivit bazei de date a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială ANPIS, la nivel național sunt înregistrați 3.484.686 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, 159.601 de beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de inserție pentru creșterea copilului și  4.514 de beneficiari indemnizație de acomodare și sprijin adopție.

Începând din februarie 2024, cuantumul alocației pentru copii este de 292 lei/lună pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional.

Pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, cuantumul este de 719 lei/luna.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!