Sari la conținut

Antrenamentul la oliță pentru fetițe

Când vine vorba despre antrenamentul la oliță, sunt multe lucruri de luat în calcul – ca să nu mai vorbim de faptul că sunt anumite tehnici specifice de urmat pentru băieți și fetițe.

Iată ce trebuie să știi despre antrenamentul la oliță pentru fetițe, din următoarele întrebări și răspunsuri:

Când ar trebui să încep antrenamentul la oliță cu fetița mea?

Deși este posibil să fi auzit oamenii spunând că fetele sunt adesea pregătite pentru oliță mai devreme decât băieții, Sharron Gibson, coordonator de linie de asistență pentru ERIC, The Children's’s Bowel & Bladder Charity, spune că „nu există dovezi pentru acest lucru”.

Nici nu există o vârstă „potrivită” pentru fetițele care încep antrenamentul la oliță, adaugă Sharron. „În general, copiii sunt pregătiți să se antreneze la oliță între 18 luni și 3 ani, dar trebuie să dea semne de pregătire fizică. Nu are nicio legătură cu faptul că sunt băieți sau fete."

► Citește și: Antrenamentul la oliță: greșeli pe care să le eviți

De ce am nevoie pentru a-mi antrena fetița la oliță?

Primul pas este să cumperi o oliță. Implică-ți fetița în alegerea uneia care îi place - acest lucru o va ajuta să se bucure așezându-se pe oliță. S-ar putea să se simtă mai sigură pe o oliță decât pe o toaletă normală.

Cărțile și videourile despre antrenamentul la oliță vor ajuta, de asemenea, să devină o experiență de învățare distractivă pentru ea.

Dacă este gata să scape de scutece, atunci mergi cu ea la magazin pentru a-i cumpăra prima pereche de chiloței. Las-o să-i aleagă pe cei pe care și-i dorește.

Cum ar trebui să încep antrenamentul la oliță?

Poți face din așezarea pe oliță o parte a rutinei zilnice a copilului. Nu te aștepta să stea acolo mult timp; la început, poate sta doar puțin timp pe oliță, până ce se va obișnui cu ea. Copiii mici învață prin imitație, așa că las-o să te vadă că mergi la toaletă. Evident, ea poate întreba de ce se mami se așează pe toaleta și tati face pipi din picioare, așa că fii pregătită să vorbești cu ea despre această diferență.

► Citește și: Nu vă grăbiți să îi puneți pe oliță. Au tot timpul să facă acolo

Sfaturi pentru antrenamentul la oliță pentru fetițe

Dacă îi plac jocurile de rol, ar putea, de asemenea, să-l facă pe ursulețul de pluș să folosească olita și să o încorporeze în jocul ei de-a mama și de-a tata.

Șterge-o din față în spate - este foarte important să îți înveți fetița să se șteargă corect - din față în spate, pentru a evita răspândirea bacteriilor. Bacteriile pot provoca o infecție urinară, care sunt mai frecvente la fete în timpul perioadei de antrenament la oliță. (Simptomele implică o temperatură ridicată, durere/ senzație de arsură.) Mergi la medicul de familie dacă micuța are simptome de infecție urinară.

► Citește și: Nerușinato, te-ai pișat pe tine și mă faci de rușine acum!

Colanții/dresurile sunt dușmanii antrenamentului la oliță. Chiar dacă fiica ta este înnebunită după fuste sau rochii, spune-i că este mai bine să poarte pantaloni, deoarece sunt mai ușor de îmbrăcat și dezbrăcat.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!