Sari la conținut

Bac: disperarea parintilor, apatia copiilor

S-au afisat rezultatele pentru Bacalaureat 2013. Procentul de promovabilitate BAC continua sa fie mic, de 56, 4%. Este ca si cum noi toti, ca societate, am da acest examen, considerat cel mai important, si apoi l-am pica, an de an.

Parintii sunt disperati, copiii sunt apatici - este o problema care ii depaseste. Sau poate nici nu ii priveste. Tot noi le furnizam si argumentele: urmarea unei scoli nu iti garanteaza bunastarea in viata, toata societatea este corupta asa ca inveti ca prostul, rezultatele sunt atat de proaste, de atat de mult timp incat nici nu mai stim de unde sa o apucam ca sa schimbam ceva. Lipsa de entuziasm pe toata linia.

Elevii arunca vina pe profesori, profesorii pe parinti, parintii pe guvernanti, guvernantii pe societate. Si cu asta ne petrecem timpul intregul an, pana la urmatorul examen. Pe care il picam. Si devenim disperati. Mai putin copiii, care sunt apatici.

 

Nu suntem singurii parinti disperati, se mai intalnesc si prin alte locuri. Zilele trecute, o mama din Franta a fost retinuta de politie dupa ce a incercat sa dea o proba a unui examen de BAC in locul fiicei ei. S-a deghizat cat a putut de bine, purtand blugi cu talie joasa si tenisti. S-a machiat pentru a ascunde efectul celor 52 de ani. S-a asezat la pupitru, cu foile de examen in fata, pretinzand ca este fiica sa, de 19 ani. De ce? Pentru ca ar fi vrut sa imbunatateasca nota generala la BAC a fiicei sale. Acum risca o amenda de 9000 Eur si 3 ani inchisoare.

 

Deci nu este aceasta solutia. Dar care anume? Poate ca cel mai bine este sa scoti copilul din sistemul de stat de invatamant. Si sa alegi o scoala privata. Dai un ban, dar stai in fata! Din pacate, pentru cei care spera in aceasta solutie, ea nu este buna, pe moment. Liceele private au inregistrat, ca medie generala, rezultate chiar mai slabe decat cele de stat.

La Colegiul UCECOM din Bucureşti, din cei 364 de absolvenţi, 348 au fost respinşi la examenul de bacalaureat. La Liceul "Onicescu-Mihoc" din Bucureşti, din cei 151 de absolvenţi, 143 nu au promovat BAC-ul. Şi la Liceul "Ecoprof" din Bucureşti situaţia este dezastruoasă. Din cei 144 de absolvenţi, doar 4 liceeni au promovat examenul de maturitate.

 RTV.NET

 

Din datele statistice se intrevede doar o solutie: sa alegi din start un liceu cu o rata mare de promovabilitate la BAC. Aveti aici o lista cu cele mai bune licee din Bucuresti si nota necesara ca sa intri la ele.

 

Intre timp, pentru ca romanul este hatru, ne distram cu "perle de bac":

* “Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul”

* “Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel.  Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”

*“Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric”

* “Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis”

* “Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”

realitatea.net

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!