Sari la conținut

Băiatul mamei, sunt mândră că te cresc şi că eşti al meu

Când fiul meu avea aproximativ un an, dependența lui față de mine a crescut considerabil. Fiecare carte pe care am citit-o (și fiecare mamică cu care am discutat) spunea că acesta era un comportament perfect normal. La vârsta de aproximativ un an, copiii încep să înțeleagă cu adevărat cine sunt persoanele apropiate lor și știu exact pe cine să accepte sau nu în jurul lor.

Micul meu puișor, care trecea cu ușurință de la un adult la altul în primele 12 luni din viața lui, a început brusc să nu mai accepte alte persoane în afară de mine. Nu l-am putut dezlipi de mine nici măcar o secundă.
În acea perioadă a început să apară vorba cu băiatul mamei din partea familiei și prietenilor.

► Citeşte şi: Eşti mămică de baiat? Iată câteva lucruri pentru care trebuie să fii pregătită

Nu-i da apă la moară, o sa devină un plângăcios! A fost un comentariu pe care l-am primit când cineva m-a văzut că-mi dau ochii peste cap la încă o îmbrățișare cerută din partea fiului meu.

Dar, dacă cererile lui constante de atenție au fost până acum epuizante, comentariile de genul acesta mă făceau să-l îmbrățișez și să-l drăgălășesc mai tare. Asta pentru că astfel de comentarii mă scot din sărite. Ideea că ne îmbrățișăm prea mult prichindeii – în special băiețeii – este o prostie și, se dovedește că există o mulțime de studii care mă susțin. Și cu știința nu te poți certa!

Studiile sunt concludente: Departe de ideea că ai putea crea un prichindel dependent de mama lui - băiatul mamei, fiecare expert spune că legătura unui băiețel cu mama lui poate fi mai puternică chiar şi decât relația băiețel – tătic, ceea ce nu poate să aibă decât beneficii uriașe pentru fiecare aspect al vieții lui.

► Citeşte şi: 10 lucruri pe care orice băiat trebuie să le audă de la mama lui

Un studiu a analizat peste 6000 de copii cu vârsta de până la 12 ani și a constatat că băieții fără legături puternice cu mămicile lor au devenit mai agresivi și distructivi.
Apoi, există studiul de la Universitatea Harvard care a analizat modul în care personalitatea noastră se schimbă de-a lungul anilor. Acesta a arătat că bărbații au relații strânse cu mamele lor și se descurcă mai bine la școală și la serviciu şi câştigă mai mulţi bani decât ceilalţi.

Dacă începi să cauţi cu adevărat, găseşti zeci de studii cu privire la legătura puternică dintre mamă şi fiu:

  • Au performanţe mai bune la şcoală deoarece mămicile îşi încurajează mai mult băieţii să-şi folosească cu încredere cuvintele, mai mult decât o fac tăticii
  • Sunt capabili să-şi exprime mai bine emoţiile şi, ca atare, sunt mai puţin susceptibili să fie persoane introvertite.
  • Sunt mai puţini predispuşi la depresie şi anxietate 
  • Nu se implică în situaţii foarte riscante

► Citeşte şi: 12 motive pentru care spun cu mâna pe inimă: iubesc să fiu mamă de băieți

Aşadar, pentru a rezuma, lasă-mă să-i ofer toată dragostea fiului meu, să-l sufoc cu pupici, îmbrăţişări, să-i spun cât de frumos şi deştept este.

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • RazvanF

    Exista studii ce atesta ca legatura tata-fiu produce aceelasi efect. Prin urmare.. nu conteaza cine e..(mama-tata) atat timp cat iti ofera ce ai nevoie, cand ai nevoie si cat ai nevoie.

    Iar treaba cu "au performanţe mai bune la şcoală deoarece mămicile îşi încurajează mai mult băieţii să-şi folosească cu încredere cuvintele, mai mult decât o fac tăticii." , nu cred ca ai gasit-o in vreun studiu..mai degraba o alta bloggerita cu "studii" in domeniu.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!