Banane in sirop de miere cu iaurt este o bunatate de mancarica pentru bebelusii mai mari de 1 ani. O pot manca si cei sub un an, caz in care mierea se inlocuieste cu sirop de melasa sau sirop de artar.
Este o mancarica calda, placuta si foarte usoara pe care copilul o poate manca atat la micul dejun cat si la cina, simpla sau cu biscuiti.
Pentru o portie ai nevoie de vreo doua linguri de iaurt, o banana mica, sau mai putin, un varf de scobitoare de pudra de scortisoara (o sa-i placa!) sau nucsoara, o lingurita de miere sau doua linguri cu sirop de artar.
Taie banana in bucati mici. Aseaza banana intr-o craticioara si pune peste siropul cu miere sau siropul de aratar. Presara scortisoara si incalzeste cateva minute (3-4 minute), amestecand pana cand banana de combina bine cu siropul, fara sa se faca piure.
Pune amestecul peste iaurt si serveste imediat.
Articole relationate
Superalimente de iarnă pentru sarcină: Ce să incluzi în dieta ta
Iarna aduce o mulțime de alimente sezoniere bogate în nutrienți esențiali care pot sprijini sănătatea mamei și dezvoltarea copilului în timpul sarcinii. Chiar dacă...
Vacanța de iarnă: 5 activități care stimulează inteligența copiilor între 4 și 8 ani
Vacanța de iarnă aduce timp liber din plin, dar lipsa zăpezii poate face ca cei mici să își piardă rapid interesul pentru activitățile clasice. Totuși, acest...
Cătina la bebeluși: beneficii, precauții și recomandări
Cătina este considerată un superaliment datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Deși este o alegere excelentă pentru stimularea...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu