Sari la conținut

Batoane de dovlecei pane la cuptor

Iata o idee desteapta de a-i face pe copii sa manance legumele.

Batoanele de dovlecei au un gust atat de bun incat iti este greu si tie sa crezi ca sunt sanatoase! Reteta de mai jos este potrivita pentru copiii cu varsta de peste un an. 

Ingrediente:

  • Putin ulei
  • ½ de cana de pesmet
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ¼ de lingura de pudra de usturoi
  • 3 dovlecei medii
  • Apa sau lapte
  • Sos de rosii cu busuioc

Preparare

1. Incalzeste cuptorul la 225 de grade. Unge o foaie de copt cu putin ulei cu ajutorul unei pene.

2. Pune pesmetul, branza si praful de usturoi intr-un bol si amesteca-le bine de tot.

3. Taie fiecare dovlecel in doua pe orizontala. Apoi taie fiecare jumatate pe lungime in 8 bucati. Umple o farfurie adanca cu apa sau lapte. Scufunda fiecare baton de dovlecel in apa sau in lapte, apoi tavaleste-l in pesmet. Se agita pana batonul de dovlecel este acoperit pe toate partile. Pune-l pe foaia de copt. Repeta operatiunea cu restul de batoane.

4. Coace pe foaia de copt dovleceii 10 - 15 minute sau pana devin maronii si crocanti.

5.  Batoanele se servesc cu sosul de rosii si busuioc incalzit. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!