Biscuitii cu unt sunt un deliciu. Reteta este una veche, luata din caietul cu retete al bunicii, ceea ce faca ca reteta sa fie garantata. Mai mult, biscuitii se pot pastra pentru cateva zile, la temperatura camerei si sunt ideali pentru copilasi, incepand de la un an. Sunt buni la gustare, sunt buni de rontait, sunt sanatosi si lipsiti de aditivii biscuitilor din comert.
Ca sa faci o tava clasica cu biscuiti cu unt ai nevoie de 250 de grame de unt, 250 de grame de zahar pudra, 2 oua intregi, 4 galbenusuri, un baton de vanilie (sau o lingura de zahar vanilat preparat in casa), 250 de grame de faina, un praf de sare.
Freaca untul cu zaharul pudra, pana cand acesta se topeste complet, adauga cele patru galbenusuri si zahar vanilat sau seminte de vanilie. Amesteca totul foarte bine. Bate bine, ca pentru omleta, cele doua oua, si adauga-le in compozitie. Pune toata faina - in care adaugi sarea, cernuta inainte, dintr-o data, si amesteca incet, dar foarte bine.
Unge o tava cu un strat foarte subtire de unt, presara faina si pune gramajoare de aluat. Poti pune deasupra fulgi de migdale si/sau stafidele. Indeasa putin cu fundul unei linguri ude, migdalele si stafidele in aluat. Coace biscuitii la foc potrivit 20 de minute si scoate-i din tava imediat ce sunt gata.
Sunt absolut deliciosi!