Sari la conținut

Blefarita - prevenire si tratament

Daca oservi o inrosire persistenta a pleoapei, atunci este posibil sa fie vorba despre blefarita. Este o afectiune care recidiveaza usor si poate duce la mai multe complicatii, cum ar fi conjunctivita sau ulcior.

 

Ce este blefarita?

Blefarita este o inflamatie a pleoapei, in special la baza genelor. Daca bebelusul tau sufera de aceasta afectiune, pleoapele sale vor fi rosii si iritate, iar daca se dezvolta si o infectie secundara, se poate intampla ca genele sa inceapa sa cada. Pleoapa va ustura sau il va manca si va lacrima abundent. Blefarita poate duce si la alte afectiuni ale ochiului, ulcior, chisturi, conjuctivita sau chiar probleme de vedere.
 

Care este cauza blefaritei?

In majoritatea cazurilor, blefarita e provocata de dermatita seboreica, o infectie bacteriana, hiperactivitatea glandelor sebacee din pleoape, sau o combinare a acestor factori.

 

Tratamentul blefaritei

Doctorul trebuie sa examineze ochii copilului si iti poate recomanda sa consulti si un oftalmolog pediatru pentru un examen mai amanuntit sa excluda problemele mai grave.

Aceasta afectiune se vindeca complet?

Se va vindeca! dar e posibil sa revina. Din nefericire, blefarita e de multe ori cronica. Poate aparea inca de cand copilul e foarte mic si reaparea din cand in cand, ani la rand. Cu tratament si o igiena potrivita, poti reduce numarul recidivelor.

Cum se trateaza?

Doctorul te va sfatui sa ii aplici comprese caldute, picaturi cu antibiotic, unguente si spalaturi zilnice ale pleoapelor. Spaland pleoapele cu apa calda, solutie salina speciala, solutie de sampon pentru copii, sau o solutie speciala pentru spalarea pleoapelor, vei reduce numarul bacteriilor si va indeparta straturile de piele moarta, astfel porii raman deschisi iar vindecarea e mai usoara.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!