Sari la conținut

Briose pentru Halloween

Nebunia Halloween-ului l-a cuprins si pe pustiul meu care si-a invitat in weekendul acesta cativa copii la o mini-petrecere de Halloween.

Din fericire, am gasit anul acesta o forma de copt din silicon cu fete de dovleci, asa ca impodobirea prajiturilor a fost pe jumatate rezolvata. Iata o reteta de briose pe care le poti prepara rapid si cu sanse maxime de reusita.

 

Ingrediente pentru 15 briose

  • 100 g de cuvertura de ciocolata
  • 50 g de ciocolata alba
  • 50 ml de lapte proaspat
  • 2 oua
  • Un varf de sare
  • 125 g unt
  • 10 g praf de copt
  • 175 g de faina alba de grau
  • 5 linguri de zahar
  • 75 g de migdale
  • 20 g de cacao

Cum se face

  • Se macina migdalele putin mai grosier, se amesteca cu faina, cacaua si praful de copt.
  • Separat se amesteca untul, zaharul si sarea bine de tot pana obtii o crema.
  • Apoi, in amestecul de unt se adauga pe rand ouale.
  • Peste se adauga treptat, alternativ, amestecul de migdale si laptele.
  • Coca se repartizeaza in formele de dovleac ale formei de copt din silicon.
  • Se coc timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit, la 175°C, pana se rumenesc bine. Se lasa la racit, iar apoi se scot din forma.
  • Ciocolata alba se topeste in bain marie (nu incerca altfel pentru ca o vei arde) si cu o seringa (eu o idee mai buna nu am avut) ia putina ciocolata lichida si pune in gaurile din briose reprezentand ochii, gura si nasul.
  • Se pun briosele la frigider cca 15 minute pana se intareste ciocolata.
  • Se intorc apoi cu fata in jos si se toarna cuvertura de ciocolata preparata in prealabil cu putina apa rece.
  • Se pun din nou la frigider ca sa se intareasca.

Distractia va fi maxima daca il vei implica si pe cel mic in definitivarea dovlecilor. 

 

Sursa foto intro: catalogul Lidl

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!