Nebunia Halloween-ului l-a cuprins si pe pustiul meu care si-a invitat in weekendul acesta cativa copii la o mini-petrecere de Halloween.
Din fericire, am gasit anul acesta o forma de copt din silicon cu fete de dovleci, asa ca impodobirea prajiturilor a fost pe jumatate rezolvata. Iata o reteta de briose pe care le poti prepara rapid si cu sanse maxime de reusita.
Ingrediente pentru 15 briose
- 100 g de cuvertura de ciocolata
- 50 g de ciocolata alba
- 50 ml de lapte proaspat
- 2 oua
- Un varf de sare
- 125 g unt
- 10 g praf de copt
- 175 g de faina alba de grau
- 5 linguri de zahar
- 75 g de migdale
- 20 g de cacao
Cum se face
- Se macina migdalele putin mai grosier, se amesteca cu faina, cacaua si praful de copt.
- Separat se amesteca untul, zaharul si sarea bine de tot pana obtii o crema.
- Apoi, in amestecul de unt se adauga pe rand ouale.
- Peste se adauga treptat, alternativ, amestecul de migdale si laptele.
- Coca se repartizeaza in formele de dovleac ale formei de copt din silicon.
- Se coc timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit, la 175°C, pana se rumenesc bine. Se lasa la racit, iar apoi se scot din forma.
- Ciocolata alba se topeste in bain marie (nu incerca altfel pentru ca o vei arde) si cu o seringa (eu o idee mai buna nu am avut) ia putina ciocolata lichida si pune in gaurile din briose reprezentand ochii, gura si nasul.
- Se pun briosele la frigider cca 15 minute pana se intareste ciocolata.
- Se intorc apoi cu fata in jos si se toarna cuvertura de ciocolata preparata in prealabil cu putina apa rece.
- Se pun din nou la frigider ca sa se intareasca.
Distractia va fi maxima daca il vei implica si pe cel mic in definitivarea dovlecilor.
Sursa foto intro: catalogul Lidl