Sari la conținut

Budinca de cartofi si budinca de pui

Vara, in perioadele calde ale anului, copiii trebuie sa aiba o dieta mai usoara si mai lejera, dar care sa le asigure necesarul de nutrienti zilnici si numarul de calorii de care au nevoie pentru o buna dezvoltare.

In aceste conditii o solutie foarte bune sunt budincile. V-am starnit cu budinci dulci, dar si cu budincile de samatana si cea cu peste. In seria budinci a venit randul budincii de cartofi si a budincii d epui.

Budinca de cartofi

Poate fi mancata simpla sau garnitura la fripturile de carne.

Ca sa o faci ai nevoie de: 6-8 cartofi frumosi, patru galbenusuri, 100 de grame de telemea, trei linguri de pesmet, trei linguri de lapte, 100 de grame de unt, sare si nucsoara macinata.

      

Spala cartofii si pune-i la copt, in cuptor, intr-o tava, la foc potrivit. Cand sunt copti si fierbinti, rupe-i in doua si, cu o lingurita, scoate miezul. Amesteca bine miezul de la cartofi cu unt, sare, nucsoara macinata si pesmet. Adauga laptele si omogenizeaza bine. Adauga pe rand galbenusurile si la final cascavalul ras.

Pune totul intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet. Coace budinca la foc potrivit 30 de minute si servete-o calda cu smantana sau sos de rosii.

Budinca de pui

Este o reteta care trebuie incercata.

Ai nevoie de un piept de gaina fara os, cinci felii groase de paine, un pahar de lapte, o legatura de patrunjel, cinci oua, 100 de grame de unt, sare si putin pesmet.

Inmoaie painea in lapte si da pieptul de pui prin masina de tocat. Stoarce bine painea inmuiata si adauga-o peste carnea de pui tocata. Adauga sare si verdeata tocata marunt. Adauga pe rand galbenusurile de ou si untul topit. Bate albusurile spuma si adauga-le in compozitia de carne.

        

Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet, pune compozitia si da vasul la cuptor 40 de minute, pana se rumeneste. Serveste budinca de carne, cu sos de usturoi subtire sau cu sos de rosii sau cu smantana.

Ambele retete sunt recomandate copiilor mai mari de un an. Din ingrediente rezulta patru-cinci portii mari. Se poate patstra doua zile la frigider.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!