Deserturile preparate in casa sunt infinit mai sanatoase dacet cele gata preparate. Aceste este si motivul pentru care merita sa pregatesti acasa deserturi pentru cel mic. Ai controlul total asupra ingredientelor folosite si, foarte important, poti aduce in dulciurile de casa exact alimentele pe care cel mic le mananca mai greu sau care nu-i plac. Budinca de gris face parte din aceasta categorie.
Pentru patru portii potrvite de budinca de gris ai nevoie de un litru de lapte integral, trei oua, patru linguri de zahar (sau patru-cinci linguri cu miere), sase linguri de gris, vanilie naurala sau scortisoara. Iti mai trebuie o lingura de zahar pentru tapetat vasul, 50 de grame de stafide, 50 de grame de fructe uscate, dulceata facuta in casa sau cateva linguri cu sirop de fructe. Budinca de gris merge foarte bine cu sirop sau dulceata de visine.
Pune laptele la fiert si adauga zaharul. Cand se incinge pune grisul si fierbe totul vreo cinci minute pana se leaga. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Pune in grisul cu lapte, cand este inca fierbinte, stafidele si fructele uscate si amesteca. Daca folosesti miere, pune mierea dupa ce ai dat vasul deoparte de pe foc si dupa ce s-a racorit bine.
Varianta de gris cu miere se opreste aici, pentru ca, daca vei coace budinca, mierea isi va pierde proprietatile. Pune budinca in forme, decoreaza cu sirop de visine si serveste-o simpla sau cu frisca ori o putina crema de vanilie. In budinca de grisi necoapta poti pune si cereale ori nuca macinata. O sa fie cu siguranta pe placul micutului tau. Preparata in felul acesta este recomandata copiilor mai mari de un an.
Daca faci budinca cu zahar, procesul tehnologic continua. Arde intr-un vas adanc o lingura de zahar. Cand s-a topit, prin rasucirea vasului, imbraca peretii cu o pelicula subtire de zahar ars. Lasa vasul sa se raceasca.
Pune, pe rand, galbenusurile in grisul cu lapte, bine racorit si amesteca dupa fiecare. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in compozitia de baza incet, amestecand de jos in sus. Rastoarna totul in vasul pregatit si coace budinca pentru 30-40 de minute in cuptorul incins bine, la foc potrivit. Daca vrei poti rasturna budinca si o poti servi rece sau calduta cu frisca, sirop de fructe sau dulceata ori crema de vanilie.
Reteta este perfecta pentru copiii mai mari de un an. Pentru pusti mai marisori poti incerca si un sirop de ciocolata (ciocolata topita intr-o lingura, doua de lapte in care adaugi o lingura de smantana, cand se mai racoreste). Mai poti pune mere rase, bucatele de banana sau de portocala, alaturi de fructele uscate sau in absenta lor.
Articole relationate
Trucuri pentru a transforma o cină obișnuită într-o experiență de cuplu memorabilă
Cina este mai mult decât o simplă masă; este o ocazie de a te conecta cu partenerul și de a crea momente speciale împreună. Transformarea unei cine obișnuite într-o...
Aperitive festive pentru masa de Crăciun – 5 rețete rapide pentru mame ocupate
Crăciunul bate la ușă, iar mamele știu cel mai bine: magia sărbătorilor se simte și mai frumos atunci când toată familia este adunată în jurul mesei. Dar în...
5 idei de mic dejun de consumat în perioada postului: Delicios și ușor de preparat
Postul nu trebuie să fie o perioadă monotonă din punct de vedere culinar. Cu un pic de imaginație, micul dejun poate deveni un moment de răsfăț și energie pentru...
Comentarii facebook
Comentarii
este un plic care se numeste "Tort Gelee" parca Dr. Oetker. Este la riaoanele cu zaharul vanilat... si este o gelatina cu intarire rapia. Se urmareste istructiunile de pe plic. Sigur stii de el, doar ca nu am scris eu bine, voi si corecta. Pupici!
Trimite un comentariu