Sari la conținut

Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere este un deliciu care se prepara in repede si care se mananca tot! Si, foarte important, place tuturor.

Pentru 6 portii mari ai nevoie de: o cana de orez, patru cani cu lapte, cinci oua, cinci linguri de zahar si alte doua pentru tapetat cratita, cinci mere, scortisoara, vanilie, 50 de grame de unt, sirop de visne si nuca pisata pentru servit.

Curata merele, rade-le prin razatoarea mare si pune-le la calit cu o lingura de zahar si scortisoara, cateva minute, pana se topeste zaharul. Pune la fiert orezul in laptele care coloteste. Amesteca. Cand este gata adauga patru linguri de zahar, untul si vanilia, apoi lasa sa se racoreasca.

Zaharul ramas se pune la topit intr-o cratita mai inalta care poate sta in cuptor. Topeste zaharul si, prin rasucire si tapeteaza peretii si fundul vasului. Separa galbenusurile de albus. Incorporeaza pe rand galbenusurile in orezul cu lapte bine racorit si amesteca dupa fiecare. Bate albusurile spuma. Adauga-le in orez si omogenizeaza usor.




La final adauga merele si mai amesteca de doua-trei ori. Rastoarna compozitia in tava tapetata cu zahar si da la copt pana se rumeneste, circa 40 de minute, in cuptorul bine incins, la foc potrivit.

Marul in alimentatia copilului

Rastoarna budinca cand este gata, imediat ce o scoti din cuptor (daca sta zaharul caramelizat se intareste si nu iese intreaga).

Serveste cu sirop de visine si nuca pisata deasupra. Poti servi budinca si cu alt fel de siropuri, cu frisca sau sos de vanilie ori sos de ciocolata. In budinca poti pune stafide.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!