Budinca de praz cu smantana este o reteta gustoasa si sanatoasa. Smantana are ceva anume care face ca mancaria sa fie pe placul copiilor, motiv pentru care o folosim. In ceea ce priveste prazul, este o leguma sanatoasa si binevenita in alimentatia copilului, fiind plin d eminerale si vitamine pretioase.
Una peste alta budinca este perfecta la cina si merge introdusa in meniul copiilor dupa un an si jumatate. Ce ramane poate manca tata! Si daca ii place data viitoare fa portie tripla.
Pentru patru portii potrivite ai nevoie de 250 de grame de smantana, cinci-sase fire groase de praz, o ceapa, doi catei de usturoi, sare, patru oua, 100 de grame de branza usor sarata si mai uscata, marar proaspat, trei linguri cu pesmet, 50 de grame de unt, si putin ulei.
Bate toate ouale ca pentru omleta, foarte bine. Adauga smantana si branza rasa si amesteca bine. Pune mararul tocat si putina sare (branza are deja sare).
Coace budinca la foc potrivit (spre mic), dupa ce ai incingi bine cuptorul in prealabil, timp de 40-45 de minute. Cand este gata este ferma la atingere si rumenita. Budinca poate fi rasturnata, dar poate fi servita si din cratita. Este foarte buna calda, simpla sau stropita cu smantana, dar este foarte gustoasa si rece, desi nu ramane!
Pofta mare!