Cand eram mica eram exagerat de mofturoasa la mancare. Cu o singura exceptie: atunci cand mancam ce-mi pregatea bunica. Iata doua exemple excelente, perfecte pentru copilul tau. Retetele le-am luat direct din caietul cu retete al bunicii
Budinca de paine
Poate fi preparata cu paine (mai veche), dar poti folosi si cozonac uscat. Ca sa faci opt portii de budinca de paine, pentru ca si cei mari pot manca, ai nevoie de 50 grame de unt, 250 de grame de paine sau cozonac (aproximativ cinci felii mai groase), trei oua, 150 de grame de smantana, 200 mililitri de lapte, doua plicuri de zahar vanilat, patru linguri de zahar pudra, iar pentru servit doua-trei borcanele de iaurt, coaja de lamaie si doua linguri de zahar pudra.
Incepe prin a incinge cuptorul, apoi unge o tava mai adanca, cu unt si tapeteaza-o cu o lingura de zahar tos. Unge feliile de paine cu un strat subtire de unt si taie-le in bucati potrivite, pe care le asezi in tava, cu partea unsa cu unt in sus, unele peste altele, uniform in toata tava.
Sparge intr-un castron cele trei oua si bate-le cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adauga smantana si laptele. Omogenizeaza bine si rastoarna totul peste painea din tava. Da tava la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute. Budinca este gata cand este frumos rumenita si ferma la atingere.
Bate iaurtul cu zahatul pudra si coaja rasa de lamaie. Poti adauga in iaurt si o lingura cu dulceata. Serveste budinca calda, alaturi de cateva linguri de crema de iaurt.
Budinca de paine cu fructe uscate
Este o varianta a budincii de paine, dar ceva mai rafinata.
Ca sa o faci ai nevoie de 500 de grame de paine alba, 500 de grame amestec de fructe uscate (stafide albe si negre, caise si bucatele de smochine, sau alte combinatii dupa gustul tau), coaja de la o lamaie si de la o portocala, 600 mililitri de lapte, trei oua, 140 de grame de zahar tos, 100 de grame de unt, doua linguri de zahar pudra. Ingredientele sunt suficiente pentru sase-opt portii.
Incepe prin a rupe painea in bucati. Pune painea impreuna cu fructele uscate intr-un castron mare. Pune coaja de lamaie si coaja de portocala rasa. Infierbanta laptele si toarna-l peste combinatia din castron. Lasa painea sa se inmoaie putin apoi amesteca cu o furculita pana se omogenizeaza totul.
Bate ouale impreuna cu zahar, si adauga crema de oua in amestecul de paine. Topeste untul si adauga-l (dupa ce s-a racorit bine) in compozitia de baza.
Rastoarna totul intr-un vas mai inalt, uns cu unt si da budinca la cuptor la foc potrivit, in cuptorul incalzit bine inainte, timp de o ora. Serveste budinca taiata in bucati, calduta, cu sirop de dulceata.
Delicios, nu?
Articole relationate
Superalimente de iarnă pentru sarcină: Ce să incluzi în dieta ta
Iarna aduce o mulțime de alimente sezoniere bogate în nutrienți esențiali care pot sprijini sănătatea mamei și dezvoltarea copilului în timpul sarcinii. Chiar dacă...
Cătina la bebeluși: beneficii, precauții și recomandări
Cătina este considerată un superaliment datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Deși este o alegere excelentă pentru stimularea...
Rezoluții pentru 2025? Mai puțin haos în familie! Strategii simple prin care să aduci echilibrul în familie
Un an nou vine cu dorința de a aduce mai multă ordine și echilibru între haosul zilnic al familiei. Organizarea și rutinele bine gândite nu doar că reduc stresul,...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu