Sari la conținut

Cannelloni cu spanac

Cannelloni sunt pastele rulate. Sunt simpatice, versatile si foarte gustoase. Arata ca niste cilindri care pot fi umpluti cu legume sau carne.

Inainte de reteta repetam crezul nostru in ceea ce priveste diata femeilor cu burtica si bebe la purtator. Femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, fier, calciu, grasimi omega-3 si fibre, care joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa. Am ales retete care sa asigure, intr-o portie, cel putin 15% din valoarea zilnica recomandata din una sau mai multe din aceste substante nutritive.

Ca sa faci cannelloni cu spanac, ai nevoie de 400 grame de spanac, 150 grame de cascaval, o ceapa mare, doua rosii mari sau jumatate de cutie de rosii in suc propriu, 250 grame de amestec de branza de vaci cu smantana, doua catei de usturori, 14-16 cannelloni, ulei, sare, piper, nucsoara, verdeata.

Opareste si scurge bine frunzele de spanac sau fierbe spanacul intr-un deget de apa, daca este spanac congelat. Curata si taie marunt ceapa si caleste-o int-o lingura de ulei ulei. Adauga usturoriul tocat marunt si spanacul. Tine totul pe foc pentru cinci minute amestecand bine. Da deoprate sa se racoreasca apoi pune branza de vaci cu smantana si potriveste de sare si piper. Adauga nucsoara macinata si verdeata.



 
Umple cannelloni cu acest amestec, folosind o lingurita. Nu le indesa. Pune umplutura doar cat incape.

Incinge cuptorul si pune intr-o tava jumatete din rosiile taiate bucatele mici, sau date prin razatoare, sau rosiile in suc propriu maruntite si amestecate cu o lingura de ulei. Aranjeaza cannelloni unele langa altele. Deasupra pune restul de rosii si cascavalul ras si da la cuptor pentru 20 minute.
 


O portie este formata din doua cannelloni.

O portie contine 320 calorii, 10 g grasimi, 8 mg colesterol; 20 g carbohidrati, 10 g proteine, 5 g fibre si vitamina A (17% din doza zilnica recomandata), vitamina C (20% DZR), acid folic (34% DZR), calciu (55% DZR), potasiu (10% DZR).

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!