Sari la conținut

Care este motivul pentru care copilul întreabă "de ce", atât de des?

Când vine vorba de dezvoltarea copilului, sunt multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, ca și părinți. O mamă care nu cunoaște foarte multe lucruri despre dezvoltarea copilului poate să vadă anumite comportamente ale copilului său și să creadă că sunt deranjante. Comportamentul copiilor are întotdeauna sens, chiar dacă părinții par să nu înțeleagă. De aceea, este foarte important să fii conștient unde se află copilul din punct de vedere al dezvoltării.

Fiecare copil ajunge la un punct al dezvoltării sale în care pune foarte des întrebarea „de ce?”. Va fi replica lui la orice spun oamenii din jurul lui. Aceasta este o etapă importantă în dezvoltarea copilului, iar părinții trebuie să fie răbdători cu micuțul și să-l încurajeze.

Când încep copiii să pună des întrebarea "de ce"?

Este important să ne uităm la momentul în care copiii încep să întrebe de ce tot timpul. Potrivit Rise and Shine, copiii încep, de obicei, să pună întrebarea de ce la vârsta de 2 sau 3 ani. Această perioadă durează până când copilul împlinește 4 sau 5 ani. Este important să ne amintim că fiecare copil se dezvoltă în felul lui, iar unii copii pot continua cu întrebarea de ce chiar și după vârsta de 5 ani. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă ai de-a face cu un copil curios.

De ce pun copiii frecvent întrebarea "de ce" ?

Potrivit Baby Sparks, copiii încep să pună întrebarea de ce pentru că devin din ce în ce mai curioși de ceea ce se întâmplă jurul lor și sunt dornici să știe cum funcționează lumea din jurul lor. De asemenea, în perioada de ce-ului, cei mici își consolidează vocabularul atunci când pun întrebări.

Să încurajăm copiii să întrebe "de ce"

Deși întrebarea repetitivă de ce poate fi frustrantă pentru adulți, este important ca cei mici să fie încurajați să pună întrebări. Potrivit WOW Parenting, răspunsul la întrebările repetitive ale unui copil îl poate ajuta să învețe mai repede și îl poate încuraja să rămână curios. Cu toate acestea, vor exista întotdeauna întrebări la care probabil nu știi răspunsul, dar în loc să spui că nu știi sau să nu răspunzi, încurajează-ți copilul să se gândească la răspuns sau cautați împreună un răspuns la întrebarea lui.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!