Sari la conținut

Ce gustări să pregăteşti pentru cei mici în călătorii (3). Săratele cu mărar şi susan

Am descoperit sărăţelele acestea întâmplător oarecum. Am zis să încerc să fac ceva sănătos pentru Sofia, dar şi pentru noi, şi am dat peste o gustare foarte delicioasă de care nu ne-am mai săturat.

Ce vă trebuie?

Mărar
Susan (cam 2 linguri)
Brânză de vaci – noi am folosit de la Napolact – cam 2 cutii
Faină – la două cutii de brânză cam 120 de grame de făină
Unt – cam 120 de grame

Cum se fac?

Lăsaţi untul să se înmoaie puţin şi apoi amestecaţi-l cu o lingură de seminţe de susan şi cu brânză de vaci. Puteţi adăuga şi puţină sare dacă doriţi, şi în funcţie de vârsta copilului. Adăugaţi şi mărarul şi amestecaţi. Incorporaţi faina. Va rezulta un aluat moale şi foaaarte lipicios.
Ungeţi o tavă sau puneţi într-o tavă hârtie de copt. Modelaţi sărăţelele. Le puteţi face în orice formă vreţi dar, pentru a fi mai pufoase, eu vă sugerez să le faceţi mai groase. Aluatul va fi extrem de lipicios, nu vă îngrijoraţi!). Presaraţi susan pe deasupra. Puneţi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 – 30 de minute.

Din cantităţile de mai sus ar trebui să vă iasă cam o tavă.

Ca să fiu sinceră, Sofia era să nu mai prindă, atât de încântaţi am fost de ele. (PS: scuzaţi calitatea pozelor de mai jos, Sofia de multe ori mănâncă în maximă mişcare şi nu stă locului niciun pic, aşa că a fost cam greu să iasă ceva).

Sărăţelele se păstrează foarte bine câteva zile într-o cutie închisă etanş, şi sunt foarte uşor de luat în călătorii sau la plimbare.

(...)

Citește mai mult pe www.crestemsicalatorim.com!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!