Sari la conținut

Ce mâncăm când suntem răciți

Este adevărat că alimentele pot face mult mai mult decât să furnizeze energie. Iar când suntem bolnavi, mâncarea potrivită este mai importantă decât vreodată. Anumite alimente au proprietăți puternice care ne pot sprijini corpul în timp ce se luptă cu o boală. Acestea pot ameliora anumite simptome și chiar ne pot ajuta să ne vindecăm mai repede. Deci am zis ca un om mare aceste cuvinte  și vă rog frumos, dacă nu mă credeți, să vă întrebați și medicii care vă tratează, tocmai pentru că este foarte important ce mâncăm când suntem răciți.

Top alimente în răceală

1. Supa de pui

Supa de pui a fost recomandată ca remediu pentru răceală de sute de ani, pentru motive întemeiate. Este o ușor de consumat, cu o mulțime de vitamine, minerale, proteine, care sunt substanțe nutritive de care corpul are nevoie în cantități mai mari în timp ce suntem bolnavi. Supa de pui este, de asemenea, o excelentă sursă de lichide și electroliți, ambele fiind necesare pentru hidratare. Corpul nostru va avea nevoie și de mai multe lichide dacă avem febră. Mai mult, un studiu a relevat faptul că supa de pui este mai eficientă pentru curățarea mucusului nazal decât orice alt lichid. Aceasta înseamnă că este un decongestionant natural, poate din cauza aburului fierbinte. Un alt motiv pentru acest efect este că puiul conține cisteina de aminoacizi, care distruge mucusul și are efecte anti-virale, antiinflamatorii și antioxidante. Supa de pui inhibă, de asemenea, acțiunea neutrofilelor, care sunt celule albe din sânge care pot provoca simptome precum tusea și nasul înfundat.

2. Usturoiul

Usturoiul poate oferi tot felul de beneficii pentru sănătate. A fost folosit ca plantă medicinală timp de secole și a demonstrat efecte antibacteriene, antivirale și anti-fungice. Poate stimula și sistemul imunitar. Puține studii de înaltă calitate au explorat efectele usturoiului asupra răcelii sau gripei obișnuite, dar unele au găsit rezultate promițătoare. Un studiu a constatat că persoanele care au mâncat usturoi în mod regulat s-au îmbolnăvit mai rar. În ansamblu, grupul consumator de usturoi a petrecut cu 70% mai puțini zile fiind bolnavi decât grupul placebo. În plus, mai multe studii au arătat că suplimentele din extract de usturoi pot spori funcția imună și pot scădea severitatea răcelii și a gripei. Adăugarea de usturoi în supa de pui sau în bulion poate oferi atât aromă, cât și eficiență în combaterea simptomelor de răceală sau gripă.

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!