De cand ma stiu incerc sa mai diversific meniul copiilor mei care nu sunt deloc mancaciosi si spun din principiu nu la orice mancare noua le-as prezenta. Insa la lasagna am un aliat in Garfield, care este un mare pofticios de asa ceva. Si poate le transmite si lor.
Ca de obicei, sunt in cautarea unei retete usoare si sanatoase. Uite cum se poate face lasagna acasa:
Ingrediente necesare
500 gr de carne de vita tocata
500 gr de sos de rosii
500 gr de sos pentru paste
3 linguri de pasta de tomate
2 catei de usturoi
o ceapa
o jumatate de cana de faina
750 ml de lapte
75 gr de unt
350 gr de branza rasa
500 gr foi de lasagna
Cum se prepara
Sosul cu carne
Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Se taie ceapa si usturoiul marunt. Puneti ulei intr-o tigaie cu fundul gros si adaugati ceapa si usturoiul. Le lasati 2-3 minute. Adaugati carnea tocata si o lasati pana devine maro. Nu uitati sa mai amestecati din cand in cand. Adaugati sosul de rosii si sosul pentru paste. Lasati totul la foc mic cam 20 de minute, pana cand excesul de apa se evapora.
Sosul alb
In untul topit puneti faina si amestecati. Lasati un pic pe foc si amestecati bine. Adaugati laptele si amestecati iar. Tineti pe foc si amestecati pana cand textura devine tare si omogena.
Straturile
Ungeti fundul unui vas cu un pic de ulei.
Puneti deasupra foile de lasagna. Aveti grija ca tot fundul vasului sa fie acoperit.
Acoperiti foile cu jumatate din sosul cu carne.
Puneti deasupra jumatate din cantitatea de branza.
Puneti inca un strat de foi de lasagna si pe deasupra restul de sos cu carne si stratul de branza.
La final, puneti un strat de foi de lasagna si turnati deasupra sosul alb.
Se tine la cuptor in jur de 40 de minute, pana cand devine aurie in partea de sus. Se serveste calda, desi cunoscatorii spun ca este mult mai buna a doua zi, intrucat straturile sunt mult mai ferme.
Foto: Pixabay.com