Sari la conținut

Clafoutis: Cea mai simpla tarta cu cirese

Vreau sa va prezint un desert frantuzesc foarte cunoscut, clafoutis. Este foarte pufos, arata minunat datorita cireselor si se face la fel de usor precum clatitele. Cu alte cuvinte, este plin de beneficii.

 Ingredientele de care ai nevoie sunt cat se poate de simple:

cirese fara samburi - 3 cani

lapte - o cana si un sfert

oua - 3

vanilie - un pliculet

sare - cat iei cu 2 degete

faina - o jumatate de cana

zahar - un sfert de cana

zahar pudra - ca sa pudrezi, la final

unt

►Citește și Cireșele in alimentația bebelușului 

Cum se prepara

Incepe prin a da drumul la cuptor, la 200 de grade. Curata ciresele de samburi, incercand sa le pastrezi cat mai intregi posibil.

Intr-un vas pune impreuna oua, faina, vanilie, sare, zahar, lapte si amesteca-le bine, astfel incat sa iasa un aluat care curge, precum cel al clatitelor.

Ia un vas care rezista la cuptor, tapeteaza-l cu unt si pune in el ciresele. Adauga aluatul pe deasupra si pune vasul in cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Este gata cand suprafata devine auriu-maronie.

Nu v-am spus ca este usor? Se serveste cald si poate fi asociat cu succes cu inghetata.

 Uite si un video, care va poate ajuta:

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!