Vreau sa va prezint un desert frantuzesc foarte cunoscut, clafoutis. Este foarte pufos, arata minunat datorita cireselor si se face la fel de usor precum clatitele. Cu alte cuvinte, este plin de beneficii.
Ingredientele de care ai nevoie sunt cat se poate de simple:
cirese fara samburi - 3 cani
lapte - o cana si un sfert
oua - 3
vanilie - un pliculet
sare - cat iei cu 2 degete
faina - o jumatate de cana
zahar - un sfert de cana
zahar pudra - ca sa pudrezi, la final
unt
►Citește și Cireșele in alimentația bebelușului
Cum se prepara
Incepe prin a da drumul la cuptor, la 200 de grade. Curata ciresele de samburi, incercand sa le pastrezi cat mai intregi posibil.
Intr-un vas pune impreuna oua, faina, vanilie, sare, zahar, lapte si amesteca-le bine, astfel incat sa iasa un aluat care curge, precum cel al clatitelor.
Ia un vas care rezista la cuptor, tapeteaza-l cu unt si pune in el ciresele. Adauga aluatul pe deasupra si pune vasul in cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Este gata cand suprafata devine auriu-maronie.
Nu v-am spus ca este usor? Se serveste cald si poate fi asociat cu succes cu inghetata.
Uite si un video, care va poate ajuta: