Atunci când ești copil, în școală, nimic nu te sperie mai tare ca cele trei cuvinte rostite intempestiv de Doamna Profesoară: Scoateți o foaie!
Apoi mai crești și la un moment dat trebuie să dai ochii pentru prima oară cu tatăl iubitei. Așa că aștepți înfrigurat cele trei cuvinte: Ce planuri ai?
Iar dacă ești ca mine, un bărbat trecut de 40 de ani, sunt șanse extrem de mari să fi simțit fiori reci de transpirație măcar o dată la auzul acestor cuvinte: E ok, se mai întâmplă… (bineînțeles că știu că nu sunt doar trei cuvinte dar, pe bune, mai contează?!?
Ok, iar dacă ești părinte, sunt puține lucruri care te sperie mai tare ca atunci când cineva rostește pentru prima oară în acel sezon următoarea expresie: A venit frigul!
Văleu și mamă-mamă! Când auzim cuvintele astea, suntem terminați, zici că ni s-au înecat toate corăbiile, că am pierdut la loto după ce eram convinși că am câștigat. Frigul pentru un părinte este precum kryptonita pentru Superman: cel mai de temut dușman care știm că stă la pândă acolo, mereu…
De ce simțim asta? Pentru că, în sezonul rece, copiii se îmbolnăvesc mult mai ușor. Iar asta aduce după sine o grămadă de probleme: dacă se îmbolnăvește al nostru – ce facem cu el?, cine rămâne acasă?, unde putem să ieșim?, dacă putem să ieșim?, după cât timp putem să iesim?…aaaaaaaaaaaa!!!!!
Dacă se îmbolnăvește un alt copil – ce are?, de cât timp e bolnav?, mai e contagios?, ce facem cu al nostru?…aaaaaaa!!!!!
Mai mult, trăim un adevărat paradox: nu am sta nici în casă, pentru că înnebunim. Dar nici nu l-am duce pe copil în locuri aglomerate, pentru că se va îmbolnăvi. Asta dilemă, nu?
Deci ce e de făcut? Sigur, varianta optimă și cerebrală ar fi să…
(...)
Citește mai mult pe celmaibuntata.ro