Sari la conținut

Chec cu cartofi

Prajiturile cele mai fine sunt cela care contin cartofi. Ca sa faci checul cu cartofi ai nevoie de 500 de grame de cartofi albi, 5 oua, 250 de grame de zahar pudra, 200 de grame de nuci sau migdale sau alune, 100 de grame de stafide, 100 de grame ciocolata amaruie, zahar vanilat, un plic de praf de copt, coaja de la o lamaie, putin unt pentru uns forma.

Un secret: stiai ca prajiturile care nu contin unt, dar care sunt coapte in tavi unse cu unt capata gustul fin si placul al dulciurilor cu unt?

Incepe prin a fierbe cartofi in coaja. Lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja. Striveste bine cartofii fierti cu o furculita sau cu un robot. Separa albusurile de galbenus. Bate galbenusurile bine impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Pune ciocolata la topit si adaug-o incet in crema de galbenus. Adauga aromele si plicul de praf de copt. Combina incet piureul de cartofi si crema de galbenus si omogenizeaza foarte bine amestecul. Adauga nucile bucatele, stafidele inmuiate in apa fierbinte si daca vrei fructe zaharisite.

           

Bate albusurile spuma, foarte bine si adauga-le incet in compozitia de baza. Pune checul la copt, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace prajitra circa 40 de minute la foc potrivit. Serveste checul simplu sau alaturi de cacao cu lapte. Copilul tau o sa se indragosteasca de aceasta reteta.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!