O reteta simpla si deosebit de gustoasa, perfecta cu o cana de lapte alaturi. Un dulce bun, irezistibil pentru copii si nu numai.
Ingrediente
175g de caise taiate in jumatate
175g mere, taiate in bucatele
175g nuci
un varf de cutit de sare
1 1 lingurita de praf de copt
2 lingurite rase de scortisoara
220 de grame de faina
110g de unt la temperatura camerei
175g zahar
2 oua
3 linguri de lapte
Metoda de preparare
Incinge cuptorul. Pune nucile si rumeneste-le putin. Marunteste-le si lasa-le sa se racoreasca.
In timpul asta, intr-un bol mare, pune faina, sarea, praful de copt, scortisoara. Adauga zaharul. Pune ouale batute, untul topit si laptele.
Amesteca bine cu mixerul la viteza mica pana ce se omogenizeaza perfect. Adauga caisele, merele si nucile.
Daca este necesar mai pune o lingura de lapte pana cand rezulta un aluat care curge cu usurinta.
Pune intr-o tava de chec, unsa cu unt si tapetata cu faina. Presara deasupra zahar si coace 1 ora, 1 ora si un sfert pana devine elasticla atingere.
Se scoate din tava numai dupa ce se racoreste bine.
Se poate pastra doua zile, dar este atat de bun incat nu are nici o sansa.