Sari la conținut

Chec cu morcovi

Am facut o mica pasiune pentru morcovi. Poate pentru ca este iarna si nu prea ai de unde alege, poate pentru ca mi-am pus in cap sa-i conving pe toti copiii intre 6 luni si trei ani sa manance morcovi. Indifererent cum, numai morcovi sa fie. Suc, supa, cruzi si rontaiti, in tarte sau chec. Chec cu morcovi.

Checul lipsea din colectie asa ca fac cuvenita reparatie si iata-l! Chec cu morcovi, bun, dulce, fara zahar, si cu multi, foarte multi morcovi. Prajitura perfecta!

Pentru un chec mare ai nevoie de patru oua, cinci linguri de ulei, sucul de la jumatate de portocala, scortisoara pudra (o lingurita rasa), 350 de grame de faina, 400 de grame de morcovi, un vraf de lingurita de praf de copt.

Morcovii, ideali in dieta

Curata si da morcovii prin razatoarea mica, apoi amesteca-i (pe masura ce-i razi) cu sucul de portocala. Daca poti face opratiunea cu un robot de bucatarie cu atat mai bine.

Intr-un vas bate albusurile spuma, cu un praf de sare. Adauga pe rand galbenusurile si alesteca usor. Adauga uleiule si continua sa amesteci incet, pentru ca totul sa ramana cat mai aerat. Puna faina, amestecata inainate cu scortisoara si praful de copt. Amesteca usor si dupa ce s-a omogenizat bine pune morcovul ras cu tot cu sucul de portocala.





Daca vrei poti adauga putina nuca pisata, stafide sau fructe confiate (portocala, caise).

Supa de morcovi

Pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace checul cu morcovi 45 de minute la foc potrivit. Se scoate din tava si se taie numai dupa ce s-a racit bine.

Checul cu morcovi este delicios stropit cu miere si cu o cana de lapte cald alaturi.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • nuamchefazi

    De curiozitate, a incercat cineva reteta? Fainq e prea multa si in combinatie cu ouale aerate se face un aluat uscat. Noroc cu morcovii ca-s zemosi si se fluidizeaza inapoi aluatul. Cred ca ordinea ingrendientelor e gresita...sau daca nu, atunci nu isi mai are rostul separarea oualelor.....checul e in cuptor...sa vedem ce-o iesi...

  • simona

    am facut eu si am observat urmatoarele.; ori faina e prea multa ori ouale prea putine, cand le amesteci iese un aluat ff gros de sta lingura in el. morcovul trebuie dat pe razatoarea mica nu pe cea mare caci ies fasii mari. desi l-am copt la treapta 2 sau 180 de grade 1 ora, pana s-a parlit pe fund tot a iesit putin crudut. la gust desi eu i-am pus si 2 linguri de zahar a fost dezamagitor, amar- cred ca de la morcovi, cu vag gust de scortisoara. nu il recomand, la noi in fam nu s-a mancat. dar aceasta e parerea mea personala, fiecare cu gusturile lui. poate daca era mai dulce sau...

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!