Checul cu pere este una dintre cele mai fine prajituri, cu o culoare minunata, de soare tomnatic. In reteta de fata va avea si ingrediente care il vor face foarte sanatos.
Ingrediente
100 gr crupe de gris
140 gr faina de grau
un pachetel praf de copt
un ou
120 gr zahar cafeniu
120 gr unt
180 gr iaurt
100 gr smantana
250 gr pere
Pentru crusta: 100 gr faina, 60 gr unt, 60 gr zahar. Puteti pune si o lingutita de scortisoara, ca sa aduca gustul craciunului.
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Amestecati crupele de gris cu praful de copt. Bateti un ou si amestecati, pe parcurs, cu zaharul brun. Adaugati untul, iaurtul, smantana si faina amestecand incontinuu. Curatati para de coaja si miez si o taiati bucatele, dupa care o amestecati in aluat.
Separat amestecati faina cu zaharul. Adaugati peste untul topit. Framantati pana cand capata o consistenta faramicioasa.
Ungeti formele de chec cu unt. Turnati aluatul si pe deasupra presarati crusta faramicioasa. Lasati la cuptor 20-25 de minute.