Deseori ne este greu sa ii facem pe copii sa manance prajituri cu fructe. Nu insa si cand este vorba despre checul cu prune.
Ingrediente necesare
160 gr faina
100 gr migdale maruntite, nuci
un pachetel de praf de copt
un ou
100 gr zahar
250 ml lapte
125 gr unt
250 gr prune
Cum se prepara
Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol puneti faina, migdalele, prunele taiate marunt, praful de copt si un strop de sare. Separat bateti oul si zaharul. Apoi il incorporati in faina. La sfarsit adaugati untul. Turnati laptele peste faina astfel incat sa se formeze un aluat omogen.
Ungeti formele pentru chec cu un pic de unt si nu le umpleti la mai mult de 2/3 din volum. Se tin in cuptor 20-25 de minute.
Puteti sa il serviti cald si cu un pic de frisca pe deasupra.
Aceasta este varianta usoara. Pentru varianta profesionista aveti aceasta reteta.