Sari la conținut

Chec cu suc de portocala si glazura alba

Am facut budinci si alte dulciuri, asa ca ne-am gandit sa facem un pas mai departe. Ideea checurilor glazurate mi-a venit plecand de la genul de dulciuri pe care cei mici le iubesc. Blat pufos imbracta in ciocolata. Am scos aditivi, am scos - cel putin in aceasta reteta si ciocolata. si am lasat batul pufos si glazura. Ceea ce a iesit este checul cu suc de portocale si glazura alba.

Asa cum a fost si in cazul budincilor, checul acesta are catva frati pe care il vom prezenta rand pe rand.

Ca sa faci checul cu suc de portocala si glazura alba ai nevoie de 140 grame de unt, 175 grame de zahar, patru portocale, 100 de grame de caise uscate, 200 de grame de stafide, 300 de grame de faina, un plic de praf de copt, un praf de sare, 100 de grame de fulgi de migdale, doua albusuri de ou. Pentru glazura: un albus, o lingura cu suc de lamaie, 250 de grame de zahar pudra.

Incepe prin a pregati o forma de chec. Trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Rade coaja portocalelor, taie-le si stoarce sucul. Recupereaza pulpa de la portocalele stoarse si adaug-o in suc.
 

Pune intr-un vas, untul, zaharul, fructele uscate (caisele si stafidele) si sucul de portocale cu tot cu pulpa. Pune totul pe foc, incalzeste, putin, si amesteca, astfel incat sa se topeasca zaharul. Lasa totul sa fiarba la foc foarte mic, circa 10 minute. Da deoparte si lasa sa se racoreasca.

Amesteca faina, praful de copt si un praf de sare, adauga o lingurita de coaja rasa de portocala si fulgii de migdale, apoi incorporeaza faina in amestecul cu unt, omogenizeaza bine. Bate albusurile spuma si adauga-le in compozitie, amestecand incet.

Pune compozitia in tava, si coace checul la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, circa 60 de minute. Lasa checul sa se raceasca in tava lui, apoi scoate-l pe un platou.

Glazura se prepara astfel: bate usor cu o furculita albusul de ou, cat sa se desfaca putin, dar fara se se faca spuma, pune zaharul pudra si amesteca bine, pana se omogenizeaza. Adauga sucul de lamaie si toarna glazura peste chec. Lasa-l la temparatura camerei pana se intareste. Daca vrei ca stratul de glazura sa fie mai gros, prepara o noua portie de glazura, pe care o torni peste chec, dupa ce primul strat s-a intarit bine.

Pont: coaja de portocala care iti ramane, o poti pastra intr-un borcan care se inchide ermetic, impreuna cu putin zahar. In felul acesta o poti folosi la alte preparate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!