Dovleceii sunt foarte sanatosi si, ca sa fie mancati cu placere de copii, poate fi adesea numai o problema de prezentare. Va propun o reteta de chec de dovlecei cu verdeata, foarte utila atunci cand cel mic nu prea agreaza sosurile.
Ingrediente:
Zucchini (dovlecei) - 120g
Patrunjel - 2 linguri
Arpagic - 2 linguri
O ceapa
Faina - 210 grame
Fulgi de ovaz - 40 g
Praf de copt - un pachetel
Un ou
Lapte - 250 ml
Unt
Ulei - 50 ml
Sare
Cascaval ras - 40 g
Optional, la alegere, puteti adauga sunca sau branza.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul pana la 180 grade C. Curatati dovleceii de seminte si ii taiati cuburi. Verdeata si ceapa le taiati marunt.
Amestecati impreuna verdeata, ceapa, dovleceii, faina, fulgii de ovaz, praful de copt si cascaval sau branza sau sunca, in functie de ce ati ales. Puneti sare.
In alt vas bateti un ou si adaugati ulei si laptele. Turnati continutul peste vasul in care ati pus faina si amestecati pana cand se umezesc toate ingredientele.
Tavile pentru chec se ung cu unt si se umplu cu aluat. Pe deasupra se presara cascaval. Vor sta in cuptor 20-25 de minute. Le lasati sa se raceasca 5 minute si apoi puteti scoate checurile din forme.
Le puteti servi reci sau calde.