Incerca aceasta mancare sanatoasa si aceasta reteta de familie clasica. In plus, chiftelutele de curcan sunt perfecte pentru dieta copiilor de la un an incolo, carnea de curcan fiind foarte buna pentru cei mici, iar chiftelutele nu sunt prajite, ci facute in cuptor.
Ingrediente:
4 lingurite de ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui
1 ceapa, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita boia de ardei dulce
2 lingurita chimen
2 lingurite de seminte de coriandru
400g de carne de curcan tocata
patrunjel proaspat.
Metoda de preparare:
1.Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie. Adauga ceapa si un varf de cutit de sare si caleste putin, timp de cinci minute pana se moaie. Adauga usturoiul si condimentele (chimenul si boiaua, dar si semintele de coriandru) si mai tine pe foc doua minute.
2. Cand ceapa s-a racit, pune amestecul in carne si amesteca bine cu mana. la final pune coriandru tocat marunt si putina sare. Cu mainile ude formeaza bilute pe care le pui pe foaie de copt unsa cu putin ulei.
3. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius si pune chiftelutele. Se coc la foc potrivit pentru circa 15 minute, apoi la foc iute pentru inca 10 minute.
Trucuri:
Trebuie urmarite si intoarse, astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.
Compozitia nu are nevoie de ou, tocmai pentru ca aceste chiftelute nu se prajesc in ulei, deci nu se "destrama". Daca vrei le poti tavali prin putina faina amestecata cu pesmet. O sa capete o crusta crocanta.