Sari la conținut

Chiftelute suedeze cu sos

Daca esti fan chiftelute suedeze cu sos alb, afla ca le poti prepara acasa. Avantajul este ca stii exact ce contin, iar cei mici se pot delecta cu aceste gustoase preparate. Chiftelutele suedeze sunt foarte usor de facut sunt  gustoase, simpatice si vesele.

De regula se fac folosind carne de porc (copiii pot manca carne de porc dupa doi ani), dar nu pierd nimic din gustul bun si nici din savoare daca sunt facute din carne de vaca sau din carne de pui.

Noi le-am facut din carne de vaca si carne de porc in parti egale. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Ai nevoie de 200 de grame de carne de porc slaba, 200 de grame de carne de vaca. Iti mai trebuie un ou mare, o ceapa, o felie de paine, o legatura de marar, sare, piper, nucsoara proaspat rasa, cateva linguri cu ulei, o cana de supa de vaca (merge si cea facuta dintr-un cub de concentrat de carne), o lingura de faina si o lingura cu smantana.
 


Toaca ceapa marunt. Toaca si carnea. Amestca ceapa, carnea, maratul tocat fin, nucsoara (o jumatate de lingurita), oul, miezul de la felia de paine, bine faramitat si carnea. Totul trebuie foarte bine amestecat. Formeaza perisoare. Incinge ulei intr-o tigaie si pune chitfelutele. Lasa-le sa se se rumeneasca putin, pe toate partile. Sunt suficiente cateva minute. Scoate-le pe o farfurie (daca nu incap toate perisoarele repeta operatiunea).
 


Pune o lingura de ulei curat in tigaie, adauga faina si tine pe foc cateva minute. Stinge cu supa de vaca. Adauga smantana. Lasa sosul sa inceapa sa clocoteasca. Pune chiftelutele si lasa-le sa fiarba, circa 30 de minute la foc mic.

Serveste chiftelutele suedeze cu sos fierbinti cu putin sos alaturi si legume inabusite.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!