Sari la conținut

Chips-uri din sfecla rosie

Copiii iubesc chips-urile si nu stim cum sa-i mai tinem departe de rafturile de magazin pline cu ele. Pentru ca sunt, probabil, cea mai nociva si dependenta mancare pe care le-o putem da.

Un aliat important in lupta noastra contra gustarilor nesanatoase sunt chips-urile facute in casa. In trecut v-am prezentat chips-urile din mere si cele de dovleac. Acum a venit randul altora, la fel de sanatoase si pline de savoare: chips-urile din sfecla rosie. Sfecla rosie este un aliment indicat datorita nutrientilor pe care ii contine: antioxidanti, fier, vitaminele A si C, potasiu, calciu.

In plus, se fac foarte usor. Totul dureaza in jur de 30 de minute si aveti nevoie de numai cateva ingrediente.

 

Cum se fac chips-urile din sfecla rosie

Incepeti prin a da drumul la cuptor la 160 de grade, sa fie incins. In acest fel chips-urile vor fi crocante, asa cum le sade bine.

Alegeti 3 bucati mici de sfecla rosie. Le indepartati frunzele, le spalati.

Le taiati in felii subtiri, rotunde. Pentru aceasta operatiune este bine sa aveti un cutit bine ascutit.

Intr-o tava intinsa puneti hartie de copt.

Presarati pe bucatelele de sfecla rosie cateva picaturi de masline. Trebuie sa fie acoperite de o pelicula fina de ulei.

Puneti sare de mare. Pentru mai multa savoare puteti adauga si putin cimbru sau rozmarin.

Asezati bucatelele de sfecla rosie in tava, astfel incat sa nu fie una peste alta. Lasati la cuport cam 20 de minute. Dupa 15 minute trebuie sa le verificati neaparat si, daca este nevoie, sa le intoarceti. Aveti grija, se pot arde cu usurinta.

 

Le lasati sa se raceasca si acum aveti la indemana o gustare sanatoasa pe care sa o aveti la voi cand mergeti in parc.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!