Ciorbele de legume sunt o binefacere pentru copilul tau. Secretul pentru ca cel mic sa la manace cu placere este alegi mereu legume dulci, care sa dea un gust placut ciorbelor, sa tai legumele in bucatele mici, sa adaugi lapte sau smantana si la servesti la o temperatura potrivita, pentru ca cei mici urasc mancarea fierbinte.
Ciorba de praz este mai valoroasa ca o pilula cu vitamine, este o mancare perfecta pentru pranz, este usor de facut si poate sa fie mancata de toti membrii familiei.
Ca sa faci ciroba de praz, cat sa ajunga pentru toti din casa, ai nevoie de vreo 500 de grame de praz, cu frunze cu tot, o ceapa de apa, doi morcovi, o telina mica, doi ardei grasi, sare, seminte de marar, putin cimbri, doua linguri de ulei, un borcan mic de iaurt sau cateva linguri cu smantana si un galbenus.
Curata legumele. Taie ceapa, morcovul, telina, ardeii si prazul, marunt. Taie si frunzele de praz. Pune prazul (partea alba) si ceapa la calit in putin ulei, cu un praf de sare. Cand se desface si devine trasparent adauga celelalte legume si funzele de praz.