Sari la conținut

Ciorbita de dovleac (de la 2 ani)

Nu prea avem, iarna, prea multe legume, la dispozitie, dar nici pe cele pe care le avem nu le folosim la „intreaga lor capacitate”. Ciorbita de dovleac este o solutie. In plus este foarte sanatoasa, are vitamine si minerale, de care cei mici au atata nevoie in perioada rece a anului.

Ca sa faci ciorbita de dovleac ai nevoie de 500 de grame de dovleac, o ceapa mare, o legatura de patrunjel, un morcov mic, o telina mica, o lingura de seminte de dovleac crude, 50 de grame de unt, un borcan mic de iaurt simplu si sare.

Curata dovleacul si taie-l in bucati mici, cat boabele de fasole mare. Pune dovleacul, untul si sarea pe o bucata mare de folie de aluminiu. Impacheteaza si pune pachetul intr-o tava in coptor, bine incins in prealabil, la foc potrivit, pentru vreo 30 de minute. In timplu acesta curata si toaca marunt celelalte zarzavaturi. Pune-le intr-un vas incapator, cu o lingura de ulei si caleste-le cateva minute. Pune un praf de sare si amesteca bine. Lasa legumele pe foc circa cinci minute. Stinge totul cu un litru si jumatate de apa. Lasa sa fiarba, la foc moale pentru alte 15 minute. Adauga tot continutul pachetului din cuptor, respectiv dovleacul copt si sucul lasat. Acopera si continua sa fierbi totul pentru alte 20-25 de minute. Potriveste de sare. Adauga verdeata si da deoparte. Drege ciorbita de dovleac cu iaurt (batut inainte bine cu o lingura de lapte) si adauga semintele de dovleac prajite cateva minute intr-o tigaie neaderenta, fara ulei. Serveste ciorbita de dovleac calduta, ca sa simti din plin toata aroma.

Citeste si:
Supa pentru pici
Piureul de cartofi - mancarea vrajita


Poti pune, daca copilului tau ii place cirobita mai acra, suc de lamaie sau sa inlocuiesti iaurtul cu smatana (nu mai mult de doua linguri), daca ii plac ciorbitele mai dulci. Ciorbita poate fi transformata in supa crema, exact in stadiul final, folosind un blender. O poti subtia cu lapte, sau poti avea o vainata mai groasa, eliminand o parte din zeama.



Ciorbita de dovleac este recomandata copiilor peste doi ani. Este foarte sanatoasa si foarte gustoasa, dovleacul fiind foarte bogat in minerale, vitamine si fibre.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!