Copilul tau o sa fie incantat de aceasta oferta. II poti face cele mai delicioase chipsuri de mere, simplu. Sunt o excelenta gustare si il feresc de tentatia alimentelor nesanatoase.
Ingrediente
- 3-4 mere tari dulci acrisoare
- Scortisoara
- Zahar brun
- Putin suc de lamaie
►Curata merele de cotor, dar lasa coaja, apoi taie-le feliute foarte subtiri. Feliile le pui intr-un bol cu apa in care adaugi suc de lamaie ca sa nu oxideze.
►In masina de cafea amesteca doua-trei linguri de zahar brun cu o jumatate de lingurita de scortisoara. Daca ai, poti adauga si o lingurita de pudra de roscove. Amesteca bine pana ce rezulta o pudra fina.
►Pune pe un servet feliile de mere si scurge-le bine de apa. Lamaia le impiedica sa oxideze. Cand sunt bine uscate presara pe feliile de mere (intr-o farfurie) pudra de zahar cu scortisoara. Nu multa. Putina pe fiecare felie, dar pe ambele parti.
►Insira feliile de mere pe o foaie de copt, in tava de aragaz si tine-le in cuptor la 90-100 de grade Celsius sa se usuce si sa devina crocante. Dureaza circa doua ore. Eventual intoarce merele si pe cealalta fata.
►La jumatatea timpului de coacere (o sa-ti dai seama ca e necesar pentru ca merele vor lasa suc care se caramelizeaza pe foaie de copt) mai presara pudra de zahar cu scortisoara. Dupa ce repeti operatiunea lasa usa cuptorului putin deschisa pentru ca aburul sa iasa, iar cuptorul sa se ventileze. Daca ai ventilator la cuptor il poti folosi din primul moment al coacerii.
►Calde nu sunt crocante, dar le poti testa daca sunt gata lasand o feliuta sa se raceasca. Daca devine casanta, cipsurile de mere sunt gata.
Ca sa ramana crocante, chipsurile de mere sa pastreaza in recipiente de stica inchise ermetic.