Coltunasii cu carne sunt o mancare satioasa, facuta pe gustul copiilor.
Ingrediente
100 gr carne tocata de pui sau de vita
2 linguri faina
1/2 pahar cu apa
2 oua
smantana sau iaurt
1/2 lingurita ceapa tocata
o lingurita unt
Mod de preparare
Carnea se amesteca cu ceapa, un ou si un pic de sare.
Aluatul se face din faina, apa si un ou. Il framantati si apoi il lasati sa se aseze pana la 40 de minute. Il intindeti pe un blat si il taiati rondele cu un pahar.
Adaugati umplutura in rondele, uniti marginile si le lipiti folosind dintii de la o furculita.
Coltunasii ii puneti in apa sarata clocotita si ii fierbeti pana cand se ridica la suprafata. La final, daca vreti sa fie mai fragezi, ii puneti intr-o tigaie, turnati peste ei un pic de smantana si ii tineti la cuptor 5 minute.
Se pot manca incepand cu varsta de 2 ani. O alta varietate a lor este sa ii faceti cu branza de vaci in loc de carne. In acest caz inlocuiti ceapa cu un pliculet de zahar vanilat.