Sari la conținut

Conform studiilor, copiii care petrec mai mult timp cu tații lor au capacitatea de a învăța mai repede

S-a dovedit că, în primele 4 luni de educație parentală, tații au prezentat o creștere semnificativă în zonele creierului care sunt implicate în motivația parentală. Schimbarea are loc atât pentru tați, cât și pentru bebeluși, care, datorită prezenței și jocului împreună cu tatăl, învață să-și gestioneze emoțiile și să-și dezvolte abilitățile.

Primele luni de viață ale bebelușului sunt foarte importante

Încă din primele săptămâni, bebelușii încep să învețe cum să gândească, cum să-și dezvolte imaginația și cum să descopere lucrurile din jurul lor. Acest proces de învățare se numește dezvoltare cognitivă. Un tată contribuie foarte mult la acest proces, iar cel mai bun mod de a-l ajuta pe cel mic să se dezvolte este ca tatăl să fie implicat încă de la început.

Până la vârsta de 2 ani, bebelușii au fost testați și verificați dacă recunosc culorile și formele obiectelor

În urma unui studiu realizat de echipa de la Imperial College London, de la King’s College London și Oxford University, cercetătorii au filmat tăticii care se jucau cu bebelușii lor de 3 luni, timp de 3 minute pe un covoraș, fără jucării. Ei au fost din nou filmați în timp ce le citeau povești copiilor lor, după ce micuții împliniseră deja vârsta de 2 ani.

Ei au observat că bebelușii care au experimentat o implicare puternică cu tații lor la vârsta de 3 luni au reușit să obțină rezultate bune la teste până la vârsta de 2 ani, cum ar fi recunoașterea formelor și a culorilor.

Lectura este o activitate minunată pentru copiii mici

Activitățile care implică lectura sunt benefice pentru dezvoltarea atenției la copil, rezolvarea problemelor și dezvoltarea limbajului. Prin urmare, tații care și-au făcut timp să le citească povești copiilor lor încă de la o vârstă fragedă au contribuit la dezvoltarea lor cognitivă.

Interacțiunea unui tată cu copilul său își poate pune amprenta pe comportamentul social al copilului

Comportamentul social al unui copil este influențat de interacțiunea tată-copil. Este important ca tatăl să fie prezent în viața copilului, deoarece îl poate ajuta pe cel mic să interacționeze cu lumea exterioară și în acest fel să devină mai activ.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!