Sari la conținut

Copil tras de păr de o profesoară. Cadrul didactic este acum cercetat penal

Se pare că vremea trasului de perciuni sau al statului cu genunchii pe coji de nuci nu este chiar demult apusă. Dimpotrivă, încă se mai practică! Și nu doar acasă, ci chiar la școală, în instituțiile de învățământ (de educare, implicit).

O învățătoare din Prahova este cercetată pentru purtare abuzivă, după ce a tras de păr un elev. Motivul care a scos-o din minți pe educatoare? Copilul ar fi avut o „atitudine sfidătoare”, după ce a dat un test la matematică. De cealaltă parte, părințiii susţin că fiul lor nu a greşit cu nimic.

Polițiștii Secției Rurale de Poliție Drajna au deschis o anchetă pe numele învățătoarei de la Școala Primară Măneciu Ungureni din comuna Măneciu, după ce mama elevului agresat a depus o plângere pe numele cadrului didactic.

Incidentul a avut loc în luna septembrie, iar mama copilului, aflat în clasa a treia, a sesizat fapta la poliție. Fiul său ar fi fost agresat fizic de către învățătoarea sa, în timpul orelor de curs.

„Din verificările efectuate, a rezultat faptul că învăţătoarea, de 65 de ani, la data de 16 septembrie, l-ar fi tras de păr pe copil din cauza atitudinii pe care a avut-o cu privire la evaluarea la matematică”, a transmis IPJ Prahova.

Audiată la poliție, învăţătoarea a recunoscut că l-a tras pe băiat de păr, explicând că acesta a avut o „atitudine sfidătoare la adresa sa”, susținând că elevul a fost nemulţumit de faptul că a dat un test la matematică şi nu era pregătit, au precizat surse judiciare pentru News.ro.

În schimb, mama copilului susţine că fiul său nu a greşit cu nimic, ci doar a îndoit foaia de hârtie folosită pentru susţinerea testului.

Elevii de clasa a III-a au avut de susținut o testare, iar la finalul acesteia li s-a cerut să împăturească în două foaia pe care au scris. Din greșeală, băiatul ar fi împăturit foaia în patru, ci nu în două. Acesta ar fi fost motivul pentru care cadrul didactic l-a tras de păr pe copil, potrivit ObservatorNews.ro.

Părinții au cerut imagini de pe camerele de supraveghere. Potrivit conducerii unității școlare, în acel moment sistemul de supraveghere video al școlii nu ar fi funcționat din cauza unor fluctuații de tensiune.

Părinții au făcut reclamație la poliție și la inspectoratul școlar, iar o primă măsură luată de autorități a fost suspendarea învățătoarei.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!