Sari la conținut

Copilul meu mușcă! Ce fac?

Alexandru și Maria au început grădinița în luna mai. La grupa lui Alexandru exista o fetiță care mușca. Cât am stat în adaptare cu el am observat că o făcea când voia să atragă atenția unei anumite educatoare. Educatoarele (3 la număr) având mulți copii noi în adaptare, aceau nevoie să se ocupe și de cei noi la fel de mult cum o făceau de cei mai vechi în clasă. Fetița observă pe cine mai lua educatoarea în brațe iar când ajungea lângă acel copil îl mușca. Până să ajungă cineva la ea, copilul deja fusese mușcat bine. Educatoarea o lua în brațe pe fetiță pentru a nu o lăsa lângă cel pe care îl mușcase. Ea era fericită că era luată în brațe.
 
După o lună și ceva de când a început grădinița Alexandru a venit mușcat de câteva ori de aceeași fetiță. Când spun mușcat rău o spun pentru că a avut urmă de mușcătură câteva zile pe el.
 
Acum 2 luni Alexandru se juca cu Maria pe covor. Ea îl întreba ceva la un moment dat iar el agasat de întrebarea ei, a sărit să o muște.
Am înlemnit și i-am îndepărtat. L-am întrebat de ce a făcut asta și mi-a spus că și pe el îl doare când e mușcat.
De atunci s-a mai întâmplat de câteva ori după același patern: când se simte agasat de Maria, sare la ea da o muște. Până acum nu a simțit să o facă cu nimeni altcineva, nici măcar la grădiniță.
De câte ori se întâmplă încercăm să corectăm acest comportament, să îi explicăm cât de rău o doare, Maria să  spună   o doare    roagă  nu o  muște. Cu toate astea se  cel  o  pe   vrea  facă . Suntem mereu pe    reușim   oprim înainte.
 
     Specialiștii spun  muscatul este un comportament normal pentru copiii  un an  3 ani, dar  acesta trebuie descurajat.

(...)

Citeşte mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!